Yurtta kalan öğrencilere müjde

Yurtta kalan öğrencilere müjde
Güncelleme:

Yurtta kalan öğrenciler, hafta sonu bedava yemek yiyecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdür Hasan Albayrak, “1 Ekim'den itibaren yurtlarda kalan öğrencilerin tamamına hafta sonlarında da sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz vereceklerini” açıkladı.

Albayrak, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki YURTKUR Taşucu Kız Öğrenci Yurdu'ndan gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı ve “ISO 9001 Kalite Belgesi” töreninin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha sağlıklı yetişmesi için tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi.

Yurtlarda kalan öğrencilerin maddi durumu el vermeyenlerin hafta sonlarında dışarı çıkamadıklarını, bu nedenle yeme içme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Albayrak, yıllardır yaşanan bu sıkıntıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

1 EKİM'DEN İTİBAREN HAFTA SONU BEDAVA YEMEK MÜJDESİ

YURTKUR'un, sosyal devlet anlayışını üniversite gençliğine yansıtan bir kurum olduğunu, öğrencilere barınma, beslenme, öğrenim kredisi, katkı kredisi ve karşılıksız burs verdiğini anlatan Albayrak, şunları söyledi:

“Üniversite gençliğinin daha sağlıklı yetişmesi için 2006 yılının Ocak ayından itibaren sabah kahvaltısı uygulamasına başlanmış, akşam yemeği katkısı yükseltilmişti. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği haftanın 5 günü veriliyordu. Bu nedenle, hafta sonu öğrencilerimiz mağdur oluyordu. Sayın Başbakanımıza bunu arz ettik. Sayın Başkanımız da gerekli talimatları verdi.

Buradan müjdeliyorum, 1 Ekim'den itibaren yurtlarda kalan öğrencilerimizin tamamına hafta sonlarında da sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz vereceğiz. Bunun ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu bedava yemeğin maliyeti 80 milyon TL'yi bulacak. Türk gençliğine feda olsun.”

250 BİN ÖĞRENCİ YURTTA KALACAK

Geçen yıl 231 bin öğrencinin yurtlarında kaldığını, bu yıl ise bu sayının 250 bin olacağını ifade eden Albayrak, “Son 7 yıldır öğrencilerin yurt ücretlerini çok düşük tutuyoruz. Öğrenim kredileri 6-7 sene önce 45 TL iken bugün 200 TL. Daha önce üç ayda bir verilirken şimdi her ay veriyoruz” diye konuştu.

Albayrak, 900 bin civarında öğrenciye öğrenim kredisi, 570 bin öğrenciyi katkı kredisiyle desteklediklerini, Türkiye'nin her ilinde artık yurtlarının bulunduğunu, son olarak geçen ay Şırnak'ta da yurt açtıklarını kaydetti.