Ekmek değil Bakan kuyruğu !

Ekmek değil Bakan kuyruğu !

Bakan Ahmet Arslan ile bayramlaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan'da bayramlaşmaya katıldı. Bakan Arslan’a yoğun ilginin olması nedeniyle yaklaşık 200 metrelik kuyruk oluştu.

Ardahan Kongre Caddesi'ndeki Kongre binası önündeki bayramlaşmaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı. Arslan'ın yanısıra AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Vali İbrahim Özefe, AK Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Arslan, Kongre binası önünde 200 metrelik kuyruktaki kişilerle tek tek bayramlaştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ardından yaptığı konuşmada bölgenin sorunlarına değindi. Bakan Arslan, şunları söyledi:

"Geçen hafta sayın Başbakanımız Diyarbakır’da yatırımları açıkladı. O süreci gerçekten çok önemsiyorum. Bu konuda Sayın Başbakanımıza müteşekkiriz. İş başı yaptığı gün Hükümet başkanı, Başbakan olarak başladığı günden itibaren 'hemen bir çalışma başlatın' dedi. Biz bu bölgeyi daha hızlı nasıl kalkındırırız ve örnek verdiğinde de hemen Ardahan, Kars ve Iğdır’ı verdi ki, bugün 23 ili ilgilendirecek bir projeler sinsilesi haline geldi. Dolayısı ile Ardahan başta olmak üzere cazibe merkezi çerçevesinde biz buralara bir çok yatırım yapacağız. Fabrikalar, çağrı merkezleri yapacağız. Tarımı ve Hayvancılığı daha modern katma değerini daha yükseltecek şekilde yapacağız. Bütün bunlar bu bölgede yol ihtiyacı ortaya çıkartacak. Kolay erişebilirliği, ulaşılabilirliği ortaya çıkartacak. Bizler bunun sürecini zaten başlatmıştık. İnşallah söylediğimiz bu büyük projelerle birlikte cazibe merkezi olduğumuzda biz sadece, İç Anadolu’ya doğru, Türkiye’nin batısına doğru ticaret yapan iş yapan iller olmakta çıkıp , Doğuya doğru, Gürcistan’a , Azerbaycan’a, Türkmenistan’a , Kazakistan’a hatta Çini’de içine alan bir pazarın paydaşı ve pazara ihracat yapan iller haline geleceğiz. İnşallah elbette ki bu günümüz dünden daha iyi. Bugünümüz 12, 13 yıl öncesi ile kıyaslanmayacak derecede iyi, inşallah yarınımız daha iyi olacak ve biz Serhat’ı bekleyen iller olmaktan çıkıp, Serhat konumundan faydalanan ve Kafkasların cazibe merkezi olan bir bölge olacağız."

Ardından Göle İlçesi'nde şehit ailesini ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan karayolu ile Kars’a hareket etti.