Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara sağlıklı ve ucuz gıda müjdesi

Güncelleme:

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için çözüm projelerini açıkladı. İmamoğlu özellikle İstanbul'un kırsal alanlarındaki tarım alanlarını koruyacaklarının sözünü verdi.

Yerel seçimlere sadece 1 hafta kala CHP'nn İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların hem güvenli hem sağlıklı hem de ucuza beslenmeleri için hazırladıkları projenin detaylarını açıkladı.

İstanbullunun cebinden çıkan parayı azaltmayı hedeflediklerini belirten İmamığlu "Çok önemli 4 harcama kaleminde İstanbullunun cebinden çıkan parayı azaltacağız. 4 artı 1 formülüyle İstanbul’da pahalılığı gerileteceğiz." dedi.

İmamoğlu, İstanbulluların hem gıda tüketimi için harcadıkları bütçeyi azaltmak hem de daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için şehrin kırsal bölümlerinde yer alan tarım alanlarını koruyacaklarının müjdesini verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara sağlıklı ve ucuz gıda müjdesi - Resim : 1

İşte İmamoğlu'nun "İstanbullu Sağlıklı Ve Ucuz Gıdaya Ulaşacak" diyerek tanıttığı projesini detayları:

"İstanbullu artık sağlıklı, ucuz, güvenli beslenecek. İstanbul’un kırsal mahallelerinde ve çevresinde tarım alanlarını koruyarak ucuz ve sağlıklı tarım ürünlerini aracısız olarak halka ulaştıracağız. İstanbul’un doğu ve batısında 2 adet hayvancılık üzerine ihtisas OSB kuracak aynı zamanda uygun olan her alana, balkonlara, çatılara kent tarımı ve bahçeciliği yapılabilmesi için tüm organizasyonları gerçekleştireceğiz. İstanbul’un ve çevresinin tarım alanlarında süt üretimini teşvik ederek, İstanbullu’nun süt ihtiyacını karşılayacağız.

Yeşil Kentler Deklarasyonu’nun imzacısı olan İstanbul’da halen kent tarımı yapılan alanlardaki mevcut üretim desteklenerek üretim modellemesi, mobil ve pazar yerleri, online satışlar, iyi tarım uygulamalarına uygun üretim pratikleri organize edilecek."

Seçiniz...