Elazığ depreminin acı bilançosu: 22 kişi hayatını kaybetti, 1243 kişi yaralandı

Elazığ depreminin acı bilançosu: 22 kişi hayatını kaybetti, 1243 kişi yaralandı
Güncelleme:

Elazığ Sivrice'de saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,8'lik depremde Elazığ'da 18, Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetti, 1243 kişi de yaralandı. Toplamda 30 bina yıkılırken, 81 binada ağır, 53 binada hafif hasar olduğu bildirildi.

Elazığ'da dün akşam saat 20.55'te meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem birçok ilde hissedilirken, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

Depremde Elazığ'da 18, Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetti. Elazığ'da 5, Malatya'da 25 binanın yıkıldığı; toplamda 42 kişinin de enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 42 KİŞİ KURTARILDI
AFAD depreme ve kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgileri sürekli olarak yeniliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra 401 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem sonrası 42 kişinin enkazdan sağ kurtarıldığı belirtilirken, yaralı sayısının da 1243'e çıktığı ifade edildi. Ayrıca depremden sonra bölgeye 3 bin 699 arama-kurtarma personeli ve 554 araç sevk edildiği belirtilerek, profesyonel ekiplere destek vermek üzere 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekiplerin alanda çalıştığı kaydedildi.

30 BİNA YIKILDI
Bu arada hasar tespit çalışmalarında, Malatya'da 100, Elazığ'da 110, çevre illerde ise 40 olmak üzere 250 teknik personelin görev yaptığı ve yapılan çalışmalar sonucu 81 ağır hasarlı, 53 az hasarlı ve 30 (5 Elazığ, 25 Malatya) yıkık bina tespit edildidiği bildirildi.

Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremin yıkımı böyle görüntülendiElazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremin yıkımı böyle görüntülendi

3 BAKAN'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün düzenlediği basın toplantısında Elazığ'da 18, Malatya'da ise 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlar Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Murat Kurum Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun açıklamaları:

Kamuoyuna sürekli bilgi vermeye çalışıyoruz. Bilgi akışını kesmemeye özen gösterdik. Malatya'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniye hayatını kaybetti. Değerlendirmemiz 22 vatandaşımızın göçük altında kaldığıydı. Göçük altında kalan vatandaşlarla ilgili net sayı vermekten kaçınırız. Adıyaman'da cezaevinde hasar olduğ belirlendi, cezaevinin boşaltılmasının doğru olacağı kararına varıldı. Tüm yardımlar AFAD tarafından gerçekleştiriliyor. Meselenin tek elden yürütülmesinin yardımların ulaştırılması açısından önemli olduğunu belirtmek isterim. Biz şu ana kadar nakdi yardım konusunda değerlendirmede bulunmadık. Bir değerlendirme yapıp vatandaşlarımıza ileteceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bakan Koca'nın açıklamaları:

Gece saatlerinde bölgeye intikal ettiğimizde Elazığ ve Malatya'da incelemelerde bulunduk. Hastanelerimizi ziyaret edip bilgi aldık. 22 vatandaşımızı kaybettik. Hastanelere başvuranlar arasında kaygı ve panik yaşayanlar da var. Personelimiz yoğun gayret gösteriyor. 382 vatandaşımızın yaralıydı. 128 hastamızın tedavisi devam ediyor. Bunlardan 34'ü yoğun bakımda. Şu anda durumu kritik olan hastamız yok. Gece boyunca müdahale edilen ameliyat edilen 8 hastamız var. Hiçbir eksik oluşturmamaya çalışıyoruz. Toplam 317 ambulansla hizmet ettik.

Bakan Kurum'un açıklamaları:

Olayın hemen ardından afet böglesine geldik. Şu an itibarıyla bakanlığa bağlı 368 kişiden oluşan 184 ekiple ile hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. İlk tespitlere göre Elazığ merkezde 4, Gezin'de 1 bina yıkık. Ağır hasarlı ve hafif hasarlı birçok yapı var, incelemeler devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi ve Sürsürü ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor. Hemen yanındaki binalarla ilgili tehlike arz edenler var. Bu binalar da takip ediliyor. Ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri hızlı bir şekilde başlayacak. Valiliğimiz bugün itibarıyla nakdi yardımları yapacak. Malatya'da da 25 yıkık bina var. Halen artçı sarsıntılar devam ediyor ve edecek. Hafif veya ağır hasarlı binalara girilmemesi gerekiyor. Atık su, içme suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyonla alakalı an itibarıyla herhangi bir altyapı problemi bulunmamaktadır Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağı şekilde çalışmalar yürütülecek.

Okullarda hasar var mı ? Bakan Selçuk'tan açıklamaOkullarda hasar var mı ? Bakan Selçuk'tan açıklama

''Sakin ol Azize...'' Kurtarma görevlisi enkaz altındaki kadınla böyle konuştu''Sakin ol Azize...'' Kurtarma görevlisi enkaz altındaki kadınla böyle konuştu

Enkaz altından kurtarılan genç anlattı: İğne deliğinden çıkardılarEnkaz altından kurtarılan genç anlattı: İğne deliğinden çıkardılar

İşte Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerİşte Türkiye'de meydana gelen büyük depremler

Deprem sonrası Adıyaman cezaevi boşaltılıyorDeprem sonrası Adıyaman cezaevi boşaltılıyor

 

Seçiniz...