Elazığ'da odun kapma izdihamı !

Elazığ'da odun kapma izdihamı !

Elazığ'da bir hayırseverin odun yardımı yapması izdiham yarattı.

Elazığ’da yaşayan Suriyeliler, adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever iş adamının gönderdiği 120 ton odundan almak istemesi izdihama yolaçtı. Suriyeliler’in kaldığı Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, her gün 5 ton odun dağıttıklarını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamının Hicret Mahallesi’nde yaşayan Suriyeliler’e verilmek üzere gönderdiği odunlar, Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan aracılığıyla dağıtıldı. Suriyeli mülteciler, dağıtılan odunu almak isterken adeta birbirini ezdi.

Odun almaya gelen Suriyeli mültecilerden Velid Kurdi, 24 nüfusu olduğunu belirterek, "Allah muhtardan razı olsun,  Muhtar olmasa rezil olmuşuz. Odun yok, yemek yok, para yok, hiçbir şey vermiyorlar. Bende 24 nüfus var. Bu odun yeter mi? Bize kömür verildi, odun verilmedi" dedi.

Odunu alan Suriyeliler, odunların az olduğunu ancak bununla idare edeceklerini ifade ederek, bu güne kadar naylon poşet ve lastik yaktıklarını söyledi.

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş adamının her gün 5’er ton gönderdiğini belirterek, "Hayırsever bir iş adamı buraya her gün 5 ton odun gönderiyor. Bu gün basına da haber verilmiş. Burası her gün böyle, zaman zaman izdiham nedeniyle polis çağırıyoruz ve polis denetiminde dağıtıyoruz. Şu an Elazığ’da ne kadar Suriyeli varsa, odunu duydukları için hepsi buraya geliyor. Sabah saat 07.00’dan akşam saat 18.00’a kadar bizim evin önünde bekliyorlar. Odunun gelme saati belli olmadığı için, kömür almışlar, bunlar orda kömür yakmadıkları için hep odun istiyorlar" diye konuştu.

"MÜLTECİLER BİTLENDİ"

Muhtar Gülbasan, Suriyeli mültecilerin bakımsızlıktan bitlendiklerini ifade ederek, "Oturdukları evlerde kapı pencere yok, tuvalet yok banyo yok, hastalık var, çoğunda bit var. Mahallemizdeki sosyal tesislerde düğünler vardı, düğünden sonra belediye ilaçladı, bit görülmüştü. Halk Sağlığı, evlerini çok acil bir şekilde ilaçlaması lazım. Sağlık yönünden burası tehlike arz ediyor, çok acil Sağlık Müdürlüğü bakması lazım" şeklinde konuştu.

--6508037.jpeg

[PAGE]

--6508039.jpeg

[PAGE]

--6508041.jpeg

[PAGE]

--6508045.jpeg

[PAGE]

--6508047.jpeg

[PAGE]

--6508049.jpeg

[PAGE]

--6508035.jpeg