Elektrikli scooter düzenlemesi Meclis'e sunuldu! Yaş sınırı geliyor

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, Türkiye Çevre Ajansı kurulması; bisiklet yolu, elektrikli scooter ve bisiklet şeritlerine yasal düzenleme yapılması ile elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter kullanabilme yaşının 15 olarak belirlenmesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Bugün Meclis Başkanlığı’na 39 maddelik çevre ajansının kurulmasını öneren yasa teklifimizi sunduk.” diyen Mehmet Muş,  “Teklifle bazı ürünlerde geri dönüşüm planlıyoruz. Sıfır atık sistemi kurmayanlara para cezası gelecek. Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere para cezası getiriyoruz.” dedi.

SCOOTER YASASI MECLİS’TE

Muş, “Mevzuata, ‘bisiklet yolu' tanımı ekleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne elektrikli bisikletlerin girebileceği alanlar konusunda yetki verilmekte. Kara yollarında bulunan şeritlerde, elektrikli bisiklet kullanma yaşı 15 olacak. Sürücülerin öncelik vermesini de zorunlu hale getiriyoruz. Bunları kullananların sırt çantası hariç yük taşıması yasaklanacak.” ifadelerine yer verdi.

İLK ÖLÜMLÜ KAZA BEŞİKTAŞ’TA

Türkiye’de de e-scooter'lara olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle İstanbul’da bu araçları kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Maalesef şubat ayında ilk ölümlü e-scooter kazası da İstanbul Beşiktaş’ta yaşandı. 16 yaşındaki Okan Yıldız yaşamını yitirdi. Hem bu kaza hem de e-scooter'ların iyice yaygınlaşması, yetkilileri yasal düzenleme için harekete geçirdi.

Seçiniz...