Emekliye iptal şoku !

Emekliye iptal şoku !

Türkiye'de emekli olana da rahat yok.. Emekli olmuş adama tüm aldığın maaşları geri öde deniyor..

Dört yıl önce emeklilik işlemleri yapılan M.S. adlı vatandaşın 'sigortalıklarınız iptal edildi' denilerek maaşı kesildi.

Yıllarca tekstil sektöründe çalışan M.S.'nin sigorta primleri işveren tarafından yatırıldı. Kendisi de bu primlerin yatırıldığını gören M.S. süre ve prim günü dolunca 2011 yılında emeklilik işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) müracaat etti. Kurum M.S.'nin emekli olmasına karar vererek maaş bağladı.

4 yıldır maaş alan M.S. kendisine Giresun SGK Müdürlüğü'nden İl Müdür Yardımcısı Reşat Özer imzalı yazı gelince şoke oldu. Söz konusu yazıda M.S.'nin çalıştığı işyerlerinin bazılarındaki çalışmalarının iptal edildiği bildirildi. Böylece 5 bin olan gün sayısı 4686'ya düşen M.S.'nin emekliliği de iptal edildi.

Söz konusu yazıda sigortalı çalışmalarının neden iptal edildiği konusunda bilgi verilmezken bugüne kadar ödenen paraların da geri alınacağı belirtildi.

Mağdur olan vatandaş ise şimdi ne yapacağını kara kara düşünüyor. Madem iptal edilecekti beni niye emekli ettiler diyen M.S., Çalışma Bakanlığı yetkililerinin kendisine yardımcı olmalarını istedi.