Emine Erdoğan vakıf kurdu

Emine Erdoğan vakıf kurdu
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Her gün şükrettiğim evliliğimize vesile olduğun için şükran borçluyum” dediği Şule Yüksel Şenler’in adıyla vakıf kurdu. Malvarlığı 90 bin TL olan vakfın kurucuları arasında çok sayıda AK Partili isim yer alıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın (ŞYŞV) kurucuları arasında yer aldı.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Kuruluş ilanı Resmi Gazete’de yayımlanan vakfın malvarlığı da 90 bin TL olarak belirlendi. Vakfın kurucuları arasında yer alan isimler şöyle: AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 26’ncı dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Taksim Cami Vakfı Kurucusu ve Sur Yapı Şirketi’nin sahibi Ziya Altan Elmas, Nurhayati İnanç, Fatma Bayram, Türkan Kumru, Fatma Özdemir ile Gaffar Koca.

Vakfın kuruluş amacı “Şule Yüksel Şenler hanımefendinin aziz hatırasını yaşatmak, korumak ve örnek teşkil eden hayat hikâyesini biçimlendiren perspektifini anlatmak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmektir” olarak açıklandı. Vakfın feshi halinde de vakfa ait malların, belirlenen aynı amaca yönelik diğer bir vakıf veya resmi kuruma devredileceği belirtildi.

Birgün