Emniyet müdürü boyacı çocuğa ödül verdi !

Emniyet müdürü boyacı çocuğa ödül verdi !

Siirt Emniyet Müdürü İstiklal Marşı okunurken saygı duruşunda bulunan boyacı çocuğa ödül verdi.

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, İstiklal Marşı okunurken saygı duruşunda bulunan boyacı çocuğu, göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı ödüllendirdi.

Kentteki etkinlikler kapsamında cuma günü Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programda İstiklal Marşı okunduğu sırada selam vererek saygı duruşunda bulunan ve kameralar tarafından kaydedilen boyacı çocuğun adresi tespit edildi.

Emniyete davet edilen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Sami Yarar, babası Seyithan ve ağabeyi Soner ile Emniyet Müdürlüğüne geldi. Aileyi karşılayan ve makamında ağırlayan İl Emniyet Müdürü Özkan, çocuğu öptükten sonra babası Seyithan Yarar'ı tebrik etti.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, Sami Yarar'ın saygı duruşu anını görüntülerden izlediğini ve bu durumun kendilerini çok etkilediğini belirtti. Böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için babalarına teşekkür ettiğini dile getiren Özkan, "Bizlerin özellikle bu bölgede güzel vatanını, milletini bilen hayırlı evlatlarımıza ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Özkan, her iki kardeşe içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu birer çanta ile bir bisiklet hediye etti.

Emniyet Müdürü Özkan iki kardeşe daha sonra içinde çeşitli hediyelerin olduğu birer çanta ve ortak kullanmaları için bir bisiklet hediye etti.

- Vali Tutulmaz, Yarar'ı makamında kabul etti

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mustafa Tutulmaz, Emniyet Müdürü Özkan ile Sami Yarar ve ailesini makamında kabul etti.

Çocuğun davranışından ötürü aileyi tebrik eden Tutulmaz, eğitimin aileden başladığını belirterek, geleceğin teminatı çocuklara küçük yaştan itibaren milli ve manevi duyguların aşılanması gerektiğini belirtti.

Tutulmaz, çocuklarla bir süre sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.