Emniyet şeridi kameralı ambulanslara emanet

Emniyet şeridi kameralı ambulanslara emanet

Emniyet şeridini gereksiz kullanan ya da ambulansa yol vermeyenler artık ambulans kameraları tarafından yakalanacak.

Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne ait 11 ambulansta kameralı sistem faaliyete geçirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından geçen Mart'ta yeni gönderilen ambulansların ön kısmında bulunan kamera sistemi ile ambulansın vakaya gidişi ve gelişi saniye saniye kayıt ediliyor. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya, bu sistem ile trafikte ambulansa yol vermeyen araç sürücülerinin tespit edilip görüntülerinin polise verileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından geçen Mart ayında Samsun'a gönderilen ve içinde kamera sistemi bulunan 11 ambulans ile birlikte kentte ambulanslarda kameralı sistem başlamış oldu. Ambulansın ön kısmında yer alan kamera ambulansın vakaya gidişini ve merkeze dönüşünü saniye saniye kaydediyor. Samsun'da toplam 60 ambulans bulunduğunu yeni 11 ambulans dışında kalan 49 ambulansa da kameralı sistem kurulacağını belirten 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya, şöyle dedi:

"Kamera kayıt sisteminin amacı; ambulansın vakaya gidişi ve gelişi sırasında her şey kayıt edilecek. Kamera kayıt sisteminin amacı, ambulansın vakaya gidişi ve gelişi sırasında herşey kayıt etmek. Bu sistemin kurulmasında amaç oluşabilecek herhangibir olumsuz duruma karşı herşeyin kamera ile kayıt altına alınması, ambulans sürücüsünün trafik hatalarının tespiti, yollarda ambulansa yol vermeyen sürücülerin tespiti ve polise bildirilmesini sağlamak. Özellikle Sağlık Bakanlığı'mız tarafından başlatılan "Yaşama Yol ver" kampanyası kapsamında kamera kayıtları çok önem taşıyor. Vakaya giden ambulansa yol vermeyen sürücelerin kamera kayıtları polise verilecek ve tespiti yapılacak. Vakalarda kamera görüntüsü alarak hem değerlendirmesi hem de kontrolü açısından bütün ambulanslarımızda bu sistem olacak. Diğer ambulanslarımıza kamera takacağız."

Emniyet şeridi kameralı ambulanslara emanet

Dr. Çankaya, özellikle sıkışık trafikte ambulansın siren çalınmasına rağmen diğer sürücüler tarafından yol vermediğini anlatırken, "Ambulanslarımızın kısa sürede vakaya ulaşması gerekiyor. Karayolundaki sürücülerin ambulans ayol vermemeleri durumunda bu bizim için büyük sıkıntı yaşanıyor. Kamera sisteminin özellikle "Yaşama yol ver" kampanyası kapsamında çok yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Emniyet şeridi kameralı ambulanslara emanet

Etiketler emniyet şeridi