Emniyet'te ''ByLock'' depremi: 192 polis açığa alındı !

Emniyet'te ''ByLock'' depremi: 192 polis açığa alındı !

Aralarında Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı'nın da bulunduğu 192 polis açığa alındı.

Kamu kurumlarında başlatılan FETÖ temizliği İstanbul’dan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sıçradı. Aralarında Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı B.Ç.’nin de bulunduğu çeşitli rütbelerde 192 polis açığa alındı. ByLock adlı şifreli haberleşme uygulamasını kullanan B.Ç. ile birlikte bazı amir ve müdürler Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce gözaltına alındı.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli, aralarında emniyet müdürü ve amirlerinin de bulunduğu 95 polisin görevlerinden uzaklaştırılmalarının ardından benzer bir haber de Ankara’dan geldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları ByLock adlı cep telefonu uygulamasının şifresinin kırılması Ankara Emniyeti'nde görevden alma ve gözaltı depremi yarattı.

MİT KIRDI

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kırdığı şifreler sonucu Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bazı polis şefleri ve müdürlerinin bu uygulamayı kullanarak aralarında haberleştikleri belirlendi. Aralarında Nallıhan ve Ayaş gibi dış ilçe emniyet müdürlerinin de bulunduğu bazı polis şefleri FETÖ üyesi suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan polisler arasında TEM Şube Müdür Yardımcısı B.Ç. dışında ilçe emniyet müdürleri, yardımcıları, şube müdür yardımcıları ve büro amiri gibi rütbeli personelin yer aldığı öğrenildi.

KENDİ İSTEDİ

Ankara'daki FETÖ operasyonlarını yürüten Terörle Mücadele Şubesi'nin ikinci adamı konumundaki B.Ç.'nin “kripto” örgüt üyesi çıkması ve gözaltına alınması şok etkisi yarattı. B.Ç.'nin 1 Kasım 2015'de yapılan seçimlerde 6 ay boyunca güneydoğuda “geçici” olarak görevlendirildiği ve dönüşünde önce Personel Şube emrine alındığı bildirildi. 4. Sınıf Emniyet Müdürü olan B.Ç.'nin doğu-güneydoğuda seçim güvenliğinde görev yapan polislere “istediği birimde görev yapma” hakkından faydalanıp Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışmak istediği ve tayininin bu kritik birime yapıldığı kaydedildi.

SAYI ARTACAK

19 bin polisin görev yaptığı Ankara Emniyeti'nde ByLock kullandıkları yönünde MİT raporu bulunan polislere dönük gözaltı ve açığa alınma ilerleyen günlerde devam edeceği öğrenildi. Üst düzey bir yetkili, “Gelen yeni listelere göre gözaltı ve görevden uzaklaştırılan personel sayısı artacak” dedi.

Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın “kripto” olan polislerin tespit edilip ayıklanması için özel bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. FETÖ üyesi oldukları tespit edilen her rütbedeki polislerin idari yönden meslekten ve devlet memuriyetinden atılacağı adli yönden ise haklarında soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Sözcü