En ideal açık hava egzersizleri

En ideal açık hava egzersizleri

Yazın kendini iyice hissettirmeye başlaması, fitness salonları yerine doğayla baş başa spor keyfi yapmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor.

Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, yazın formda kalmak isteyenler için açık havada yapılacak en iyi 5 egzersizin detaylarını paylaştı

Yaz aylarının en güzel özelliklerinden birisi, ‘açık havada spor’ yapabilme imkânı değil mi? Sabahın erken saatleri ya da güneş batımından sonra, temiz havayı içinize çekerek spor yapmanın keyfi bir başka oluyor.

Yürüyüş, bisiklet ve patenle yağ yakın

Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, yazın spor salonlarına gitmeden ya da herhangi bir spor aletine ihtiyaç duymadan da açık havada kalori yakarak forma girilebileceğini vurguluyor. Karaduman’a göre açık havadaki oksijenin pozitif etkisi, yapılan egzersizlerin vücudunuza yansıma hızını da artırıyor.

Açık havada yapılabilecek başlıca egzersizler neler olabilir?

Ebru Karaduman açık havada yapılabilecek egzersizlere örnek olarak; 30 dakika yürüyüş, hafif tempo koşu, bisiklet, paten, yüzme, tırmanış gibi yağ yakan kardiyo aktivitelerini verdi.

Ebru Karaduman, kendi kondisyonunuza ve zevkinize göre uyguladığınız kardiyo aktivitelerinden sonra, açık havada yapacağınız egzersizlerle de kısa sürede forma girilebileceğini belirtti. İşte Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman’dan yazın sizi fit tutacak 5 açık hava egzersizi:

1- Merdiven inip çıkma:

Bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırırken aynı zamanda yağ yakmanızı sağlayacak bir egzersiz (Maksimum 15-20 dakika yapmalısınız).

2- Superman hareketi:

Bu hareket ile sırt kaslarınızı geliştireceksiniz. Yere yüz üstü uzanın ve ellerinizi, avuçlarınız yere değecek şekilde ileri uzatın. Bacaklarınızın düz konumunu bozmadan ayaklarınızı yukarı kaldırın. Kaslarınızı zorlayana kadar bu pozisyonda kalmaya özen gösterin. Daha sonra gevşeyin ve hareketi tekrar edin (2 set ve 20 tekrar yapmalısınız).

3- Kalça kaldırma hareketi:

Bu hareket sayesinde, sırt, bel ve kol kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Sırt üstü uzanıp dizlerinizi kırın. Elleriniz yere paralel bir şekilde durmalı. Bu pozisyonda, kalçanızı yukarı kaldırın. Kaslarınız zorlanana kadar o şekilde kalın ve daha sonra gevşeyin (2 set ve 10 tekrar yapmalısınız).

4- Dizleri karna çekme hareketi:

Bu hareket sayesinde bacaklarınız ve kalçanız çalışırken, kan dolaşımınız da hızlanacak. Olduğunuz yerde bir sağ bir sol bacak olacak şekilde, nefes alıp verirken bacaklarınızı karnınıza doğru bükerek kaldırın. Hareketi gittikçe hızlandırabilirsiniz (Sağ ve sol bacak için toplamda 30 tekrar ve 2 set bu hareketi yapmalısınız).

5- Criss Cross (Dirsek Dize) hareketi:

Mindere sırtüstü uzanın ve bacaklarınızı 90 derecede masa pozisyonuna getirin. Ellerinizi üst üste koyup, ensenize yerleştirin. Nefes alırken karnınızı iyice içeri çekin ve nefes verirken kürek kemiklerinizin ucuna kadar yükselip, omurganızı bütün halde sağa döndürün. Omurgayı sağa döndürürken çapraz yani sol dizinizi sol dirseğinize yaklaştırın, sağ bacağınızı ileri 45 derece açıyla uzatın. Diz ve bacaklar tam ters istikamette olsun. Bu egzersiz içteki karın kaslarını ve aynı zamanda yan karın kasları olan oblikleri de çalıştırır (Sağ ve sol bacak için toplamda 15 tekrar ve 2 set bu hareketi yapmalısınız)

Leyditurk.com