Enerji Bakanı Albayrak'tan Siirt açıklaması

Enerji Bakanı Albayrak'tan Siirt açıklaması

Siirt'teki maden faciası ile ilgili Enerji Bakanı Albayrak açıklama yaptı.

Siirt'teki maden faciası ile ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "6 cenazemizi çıkarıp ailelerine teslim ettik. Yoğun çalışma gece yarısı da devam edecek. Toprak altında kalan kardeşlerimizin aileleri ile de koordineli bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden 23 yaşındaki Sedat Bulut'un cesedi de bugün çıkarıldı. Toprak altında kalan 10 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün Siirt'e gelerek heyelan bölgesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geceyi Siirt'te geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde de helikopterle kazı bölgesine geldi.

Bakan Albayrak ve beraberindekiler, toprak altında kalan işçilerin bazı yakınlarıyla birlikte arama kurtarma çalışması yapılan göçük alanına gitti. Kazı alanında yaptıkları incelemenin ardından burada oluşturulan kriz merkezine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın buradaki görevlilerden, son çalmışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Albayrak daha sonra çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. 

UMUDUMUZU KESMEYECEĞİZ AMA...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "6 cenazemizi çıkarıp ailelerine teslim ettik. Yoğun çalışma gece yarısı da devam edecek. Toprak altında kalan kardeşlerimizin aileleri ile de koordineli bir çalışma yapıyoruz.Umudumuzu kesmeyeceğiz ama süre olumsuz etkiliyor" dedi.