Engelli Ailelerine Seminer Verildi

Engelli Ailelerine Seminer Verildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Özel Can Hastanesi, Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi velileri ile buluştu.

- Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Özel Can Hastanesi, Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi velileri ile buluştu.

“Fiziksel Aktivitenin Engelliler Üzerinde Etkisi” konulu paylaşım toplantısında Özel Can Hastanesi Fizik-Tedavi Ünitesinden Fizyoterapist Tayfun Anık, sporun, engelli kişiye fiziksel aktivitelere katılım olanağının yanı sıra kişilik gelişimi ve özgüven duygusunu kazandırarak toplumsal yaşama uyum göstermesi yönünde büyük kolaylık sağladığını belirterek, “Spor ve fiziksel aktiviteler, rehabilite ve tedavi edici etkisi nedeniyle, engelli bireylerde fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim aracı olarak kullanılmaktadır” dedi.

Fiziksel aktivite ile bireyin yaşama daha iyi tutunup, sosyal iletişime olumlu yönde katkıda bulunmanın kişinin özgüven ve mutluluğunu da arttıracağını vurgulayan Anık, velilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı sonrasında soruları da yanıtladı.

Özel Can Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Erem, engelli vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılması için çok daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini, onların hayata daha büyük umutlarla bağlanmaları için toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Biz de Özel Can Hastanesi olarak sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında engelli bireylerin ailelerine eğitim ve bilgilendirme hizmetimizle yanlarındayız. Şunu unutmamak gerekir ki her birey bir engelli adayıdır. Onlar da toplumun bir parçası, bizlerin sevgi, ilgi ve desteği ile her zaman aramızdalar” dedi.

Kaynak: DHA