Engelliler Merkezi Üyelerine Sevgi İzi

Engelliler Merkezi Üyelerine Sevgi İzi

Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi, ünlü televizyon sunucu Müge Anlı'nın başlattığı, zihinsel engelli, alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan...

Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi üyelerine "Sevgi İzi" yapıldı.

Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi, ünlü televizyon sunucu Müge Anlı'nın başlattığı, zihinsel engelli, alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan kişilerin, kaybolması durumunda kendilerini ifade edemeyeceği için geliştirdiği "Sevgi İzi" projesini Güngörenli üyelerine uyguladı.

Ailelerin talebi ve izni üzerine kimlik bilgilerinin depolandığı platformda her kişi için bir numara veriyor. Bu numaranın kişinin bileğine dövme yapılması ile "Sevgi İzi" oluşturuluyor. Kayıp durumu ile karşılaşan vatandaşlar kişilerin bileğindeki dövmedeki numarayı polis veya jandarmaya haber vermesi durumunda ww.benibuldular.com sitesi vesilesiyle kişinin tüm bilgileri ilgililere ulaştırılarak, kaybolan kişinin ailesine kavuşması sağlanıyor.

Kaybolma riski taşıyan kişilere ücretsiz uygulanan dövme işlemini, gönüllü dövme sanatçıları gerçekleştiriyor. Bu önemli sosyal projeyi destekleyen Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi gönüllü dövme sanatçısı Murat Aykır ile 40 üyesine "Sevgi İzi" yaptırdı.