Engelliler Önce Sahili Temizledi Sonra Tüplü Dalış Yaptı

Engelliler Önce Sahili Temizledi Sonra Tüplü Dalış Yaptı

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Deniz Temiz Derneği'nin yürüttüğü 'Engelsiz Nefesler Projesi' kapsamında engelliler önce kıyı temizliği yaptı, sonra mavi sulara tüplü dalış gerçekleştirdi.Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi...

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Deniz Temiz Derneği'nin yürüttüğü 'Engelsiz Nefesler Projesi' kapsamında engelliler önce kıyı temizliği yaptı, sonra mavi sulara tüplü dalış gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü, Mezitli Lions Kulübü, Deniz Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda evlerinden alınan engelliler özel araçlarla Silifke İlçesi'ne bağlı Boğsak Mahallesi'ne götürüldü. Araçlardan inen engelliler ve aileleri önce sahilde kıyı temizliğine dikkat çekmek için temizlik yaptı. Daha sonra ise tekneye binerek Tisan Koyu yakınlarına kadar açıldı. Mersin Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda Internenational Disabled Divers Association (IDDA) eğitmenleri tarafından 6 saatlik dalış eğitimi alan 9 bedensel engelli, sırasıyla özel dalış kıyafetlerini giyip, tüplü dalış yaparak su altı dünyasını keşfetti.

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Dalış Eğitmeni Mehmet Ersan, projenin haziran ayından bu yana sürdüğünü belirterek, "Bugün dalışlarını gerçekleştirdiğimiz arkadaşların eğitimlerini 3 ayda tamamladık. Bu eğitimler süresince Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü bize büyük bir destek verdi. Bu destekle bugün 9 engellimizi 'Engelsiz Nefesler' projesi kapsamında su altına indirdik. Büyük bir mutluluk yaşadılar, bizler de bu mutluluğa ortak olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI