Engellilerin seyahat yasağı kaldırıldı

Engellilerin seyahat yasağı kaldırıldı
Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı engelli yolcuların, trenle şehirlerarası seyahat etme hakkını askıya alan uygulaması tepkiler üzerine kaldırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engelli yolcuların şehirler arası trenlerle seyahat etmesini yasakladığı uygulama kaldırıldı. Engelli yolcular trenlere binerken ve inerken yardım aldıkları, yardımcı personelle fiziksel temas kurdukları ve ortak kullanılan yüzeylere çok fazla temas ettikleri gerekçesiyle binemiyordu.

Uygulamanın kaldırıldığını sosyal medya hesabı Twitter’dan duyuran Türkiye Engelliler Platformu, “TCDD’nin hukuksuz seyahat yasağı kararına engelli temsilcilerimizin baskıları sonucunda geri adım attırdık. Kamuda engelli kotasının artırılması ve sınav öncesi Ekpss 3. atamasının yapılmasıyla ilgili mücadele gücü bizim elimizde! Hazır mıyız?” paylaşımı yaptı.

 CHP Milletvekili Utku Çakırözer’de konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “TCDD’nin milyonlarca engellimizin ücretsiz ulaşım hakkına getirdiği kanunsuz kısıtlama engelli yurttaşlarımız ve örgütlerinin örnek mücadelesi sonucu kaldırıldı. Dayanışma tüm engelleri aşar” dedi.

Engelli hakları kuruluşları kararın ayrımcılık içerdiğini belirtmiş ve duruma karşı çıkmıştı.