Enkaz altında vasiyetini açıkladı, tüm Türkiye ağladı

Güncelleme:

Kahramanmaraş’ta bir depremzede, depremden sonra yıkılan binanın enkazında telefonuna video kaydetti. Dört kişinin enkazın altında görüldüğü videoda bir kadın, “Bu telefonu bulursanız, 2 bin 500 borcum var. Kimsenin hakkını koymayın bende” ifadelerini kullandı.

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24’te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler Kahramanmaraş merkezinde de büyük yıkıma neden oldu.

Sosyal medyada bir kullanıcı, enkaz altında kaydedilen bir görüntüyü paylaştı. Görüntülerde telefonu elinde tutan bir kadının ‘vasiyetini’ kaydettiği görüldü.

Yanındaki 3 kişi ile birlikte video kaydına konuşan kadın, “Biz ölürsek, telefonu bulursanız, hakkınızı helal edin. Bir sürü insanın bende hakkı var. Bu telefonu bulursanız 2 bin 500 borcum var, bir sürü insana yardım edin. Kimsenin hakkını koymayın bende, yardım parası var bende, onu ödeyin” dedi. Daha sonraki görüntüde arama kurtarma ekiplerinin enkazdaki 4 kişiye ulaştığı görüldü.