Erdoğan: 'Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır'

Erdoğan: 'Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM’in İstanbul’daki yeni hizmet binasının açılış törenindeki konuşmasında, iş hayatının anneliğe engel olmadığını belirterek, " ’Çalışıyorum’ diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Üretmek, hayatın her alanında var olmak, kesinlikle anneliğe engel değildir. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

"ERKEKLE KADINI BİRBİRİNE RAKİP OLARAK GÖREN..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Üsküdar’daki açılış töreninde hitap eden Erdoğan, kadının iş hayatındaki konumunun anneliğini geri plana atmaması gerektiğini savunarak, "Türkiye’de pek çok husus kadın haklarının savunulması konusunda da tartışmalar uzun süre çarpıtılarak veya çarpık bir anlayış etrafında dönüp durmuştur. Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dair gerçekleri inkar eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete ait olmayan bir bakış açışı yıllarca bu konuyu tek eline almıştır. Kadını yaratılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliğiyle, estetiğiyle, sahip olduğu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeği bir kenara bırakıp erkekle kadını birbirilerine hasım olarak, rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz. Burada şu samimi görüşümü ifade etmeden geçemeyeceğim. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"ANNELİĞİ REDDETMEK, İNSANLIKTAN VAZGEÇMEKTİR"

İş hayatının, anneliğin alternatifi haline getirilmesini kabul etmediğini vurgulayan Erdoğan, "Çalışıyorum, diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu? Anne varsa insanlık var. Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben yapmıyorum. Rabb’im emrediyor, Peygamberimiz söylüyor. Üretmek, hayatın her alanında var olmak kesinlikle anneliğe engel değildir. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

"5 YILDIZLI OTELLERDE LÜKS İFTARLAR..."

İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan sofralarının ihtiyaç sahipleriyle paylaşılması gerektiğine dikkat çekerek, konuşmasında şunları kaydetti: "Bizim için Ramazan asla aylardan bir ay değildir. Ramazan manevi değeri yanında bizlere sorumluluklarımızı hatırlatma yönüyle de ayrıca önemlidir. Bu mübarek ayda soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla, gariplerle, ailemizle paylaşmıyorsak Ramazan’ın idrakine varamamışız demektir. Böyle 5 yıldızlı otellerde, lüks iftarlar onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Olması gereken nedir? Fakir fukara, garip gurebayla bir araya gelebiliyorsak, cemiyetler olarak üyelerimizle bir araya gelip de bu işi mütevazi sofralar şeklinde yapabiliyorsak ozaman çok çok güzel olacak"

"RAMAZAN ZENGİNLERİN BİRBİRİNİ EN LÜKS SOFRALARDA..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan asla zenginlerin, seçkinlerin birbirini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır. Bugünülkemizde 3 milyon mülteci var. Bunun yanında vatandaşlarımız içinde hayatlarını zor şartlarda sürdüren insanlar var. Haziran sıcağında beden gücüyle, alın teriyle ailesinin nafakasını kazanmak için çalışan kardeşlerimiz var. Ramazan sofralarının asıl hak edenleri bunlardır. İmkanı olanlar için söylüyorum. Eğer her gün iftar soframızı bu insanlardan bir kısmıyla paylaşmıyorsak Ramazan’ın ruhuna uygun davranmıyoruz demektir. Ramazan midemizi aç bırakmak değil, gönlümüzü alabildiğine doyurmak demektir. Gönül doygunluğu da bu şekilde sağlanır."

AÇILIŞA KIZLARI DA KATILDI

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Bayraktar da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalığın içinden sıyrılarak yanına gelen bir çocukla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başını okşadığı çocuğa, oyuncakverildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına gitmek isteyen bir çocuk da Emine Erdoğan’ın işaretinin ardından Erdoğan’ın yanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sarılıp öpen çocuk protokolü gülümsetti.