''Erdoğan 10 numara, ekonomi çok iyi'' diyen esnaf bulundu

Güncelleme:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin Toroslar İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Başarır ziyaretinde Suriyeli bir esnafla ve Türk bir esnafla görüşerek "Mersinli esnaf perişan" değerlendirmesini yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin Toroslar İlçesi’nde CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Önal ve Toroslar İlçe Örgütü ile esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.

CHP’li Başarır’ın yapmış olduğu esnaf ziyaretlerinde Suriyeli esnafların hayatlarından son derece memnun olduğu ve fakat Mersinli esnafın iktidardan ve ekonomiden dert yandığı gözlendi.

 MERSİNLİ ESNAF: AİLEM AK PARTİLİ OLARAK HİÇ MEMNUN DEĞİL!

Bir berber esnafını ziyaret eden CHP’li Başarır’a dert yanan berber esnafı, “Normalde dükkanımda çok güzel ışıklarım var ama ben yakmak istemiyorum. Çünkü ben 600 TL fatura öderken şu an son 1890 TL son faturamı ödedim. Geçen seneki kiram 583 TL ama bu sene istenen kira 3000 TL. Ekonomi çok iyi diyorlar ama biz bu ekonomiden hiç memnun değiliz. Ailem AK Partili olarak hiç memnun değil.” dedi.

SURİYELİ ESNAF: EKONOMİ ÇOK İYİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN 10 NUMARA

Daha sonra Suriyeli bir esnafı ziyaret eden CHP’li Başarır, Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Nurettin Nebati’den memnun muyuz sorusunu Suriyeli esnafa yöneltti. Suriyeli esnaf da her şeyden memnun olduğunu söyledi.
Yine daha sonra Mersinli bir hırdavatçıyı ziyaret eden CHP’li Başarır’a hırdavatçı hükümetin halkın içine girmeden neyin ne olduğunu anlayamayacaklarını ve onların aldığı maaşa göre tabii ki çok iyi ekonomik şartlar olduğunu ancak esnafının halinin perişan olduğunu ifade etti.

Yine Suriyeli bir esnafı ziyaret eden CHP’li Başarır’ın işler nasıl diye sorması üzerine Suriyeli esnaf, “Çok iyi, Recep Tayyip Erdoğan 10 numara” dedi.

Ziyaretlerinden birinde Mersinli kasap esnafı CHP’li Başarır’a, “tavukluk reyonu soğukluk ister ama ben çalıştıramıyorum çünkü 8 tane vergi borcum var. Aldığım fiyatın 1-2 lira fazlasına satıyorum” sözlerini söyledi.

GERÇEKTEN VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Esnaf ziyaretlerinin ardından Mersin Gelecek Suriye Topluluğu önünden seslenen CHP’li Başarır, “Mersin Toroslar İlçesi’nde bir kendi vatandaşlarımızı bir de suriyeli esnafları geziyoruz. Gerçekten vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Burada Recep Tayyip Erdoğan’ın doldurduğu suriyeli esnaflar var. Onlar cumhurbaşkanı ve Nebati’den çok memnunlar. Ya Mersinli esnaf, vatandaş? Suriyeli esnaf memnun ama Mersinli esnaf perişan. İşte ülkenin hali bu.” sözlerini dile getirdi.