Erdoğan: ''Bu soykırımı lanetliyorum''

Erdoğan: ''Bu soykırımı lanetliyorum''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşanan olaylar için "Bu soykırımı lanetliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir ve bir terör devleti olarak da şu anda attığı adımlarla bunu ispatlamaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İntercontinental Otel'de Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında İngiltere'de eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün İsrail terörüne kurban verdiğimiz Gazzeli şehitlerimize, Filistinli şehitlerimize yüce Mevla'dan rahmet niyaz ediyorum. Aynı saldırılarda yaralanan Filistinli kardeşlerime acil şifalar temenni ediyorum." dedi.

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ ESTİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu insanlık dramını hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika, ister İsrail lanetliyorum ve buna sessiz kalanlara da kusura bakmayın onları da lanetliyorum zira herhangi bir yerde bu tür hadiseler olduğu zaman veyahut da ülkemizi ziyarete gelenler bizlerle görüştükleri zaman teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar. Şu anda İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir ve bir terör devleti olarak da şu anda attığı adımlarla bunu ispatlamaktadır.

Ne yazık ki Amerika, PYD, YPG ile DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl iş birliği yapıyorsa işte burada da ne yazık ki İsrail ile acımasız bir şekilde iş birliğine girmiştir. İsrail'in yaptığı bir soykırımdır ve bu soykırımı ilk defa bugün yapmıyor. 1948'den itibaren biliyorsunuz bu işgal devam etmektedir ve küçüle küçüle küçüle Filistin bugünkü bir avuç yerde kaldı. Şimdi de buradan atmanın gayreti içerisindeler. Gayrimeşru bir karara karşı sadece demokratik hakkını kullanan sivillere yönelik bu saldırılar bir kez daha İsrail'in çirkin yüzünü ortaya koymuştur."

3 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Saldırı haberini almalarının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve diğer ilgililerle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "İstişarelerimiz neticesinde Türkiye olarak yaşanan vahşete tepkimizi ortaya koymak için bazı kararlar aldık. Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik. Ayrıca dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatını da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantımızı yapacağız, öğleden sonra da Yenikapı Meydanı'nda dev buluşmamızı zulme karşı inşallah gerçekleştireceğiz.

BMGK'YI ACİL TOPLANMAYA DAVET EDİYORUZ

Bunun yanında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu da acil olarak toplanmaya davet ediyoruz. İnşallah yarın Türkiye Büyük Millet Meclisimiz de özel gündemle toplanacak.

MİTİNGLER DÜZENLENECEK

Ayrıca Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için cuma günü atacağımız adımı İstanbul'da yaparken, pazar günü de Diyarbakır'da mitingler düzenleyeceğiz ve bu bir seri halinde devam edecek. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz, mektuplarını yazdım, imzalar atıldı ve bu mektuplar da liderlere gönderiliyor. Bunun yanında liderleri bir taraftan şahsım ararken, başbakanları Başbakanımız, dışişleri bakanlarını da Dışişleri Bakanım aramaya başlayacaklar ki cuma günü yapacağımız bu zirveyi şanına yakışır bir şekilde gerçekleştirelim."

KIZILAY DEVREDE

Kızılay'ın Gazze'de bugün 100 bin dolarlık acil alım yaparak, Gazze'deki hastanelere yardımları ulaştırmaya başladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AFAD ve Genelkurmay Başkanlığımızın koordinasyonunda Gazze'deki yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmalara başladık." dedi.

KUDÜS'Ü KAYBETTİĞİMİZ BİR GÜN OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:"İstişarelerde bulunmak üzere Washington ve Tel Aviv büyükelçilerimizi Türkiye'ye çağırıyoruz. Öte yandan Sayın Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri başta olmak üzere pek çok liderle görüşmeler yapacağım. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum bugün zulme ve haksızlığa karşı insanlığın dayanışma günüdür, bugün sağduyu sahibi Hıristiyan, Musevi ve diğer inanç mensuplarından herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Bugünün İslam dünyası olarak Kudüs'ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz. Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz."

TÜRKİYE KARŞITI KAMPANYA

"Sosyal medya üzerinden Türkiye karşıtı kampanya yürütmeyi, sahte, sanal hesaplar üzerinden iftiralar yaymayı muhaliflik olarak görüyorlar. Efendisine karşı ezik, kendi insanına karşı küstah, nobran ve acımasız bu karakterlerin tek bir vazifesi vardır, o da tetikçiliktir, taşeronluktur. Bunların içindeki bulundukları haletiruhiye ise vatansızlık sendromudur. Kendi ülkelerinin, kendi milletlerinin başarıları yerine başkalarının başarılarıyla mutlu olmalarının sebebi budur."

ONLARA SADECE ACIYORUZ

Düşünce kuruluşu Chatham House'daki programda, "sözde bir gazetecinin, Türkiye'de 254 gazetecinin şu anda demir parmaklıkların arkasında olduğu"nu dile getirdiğini söyleyen Erdoğan, "Böyle bir sayı yok. Bunlar gazeteci falan değil, terör örgütü bunların eline bir basın kartı tutuşturmuş ve bunlar terörist, bunlar bankamatik soyguncusu, bunlar affedersiniz silah bulundurmaktan yakalanmış vesaire katil türler." dedi.

Programda başka bir kişinin, "Biz böyle bir ülkeye nasıl gelelim?" dediğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu: "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ya, bu da Türkiye'yi tanımıyor ama orada bizi bastırmaya kalkıyor. 'Çık, gel benim misafirim olursun' dedik. Bunlar sesleri fazla çıktığı için Türkiye'yi adeta bu konularda farklı, yaşanamaz gibi göstermeye gayret edenler. Bölücü terör örgütünü, 251 insanımızı şehit eden FETÖ'cü alçakları aklayacak kadar insanlıktan çıkmalarının yegane nedeni de budur. Çünkü bu kesimlerin artık ülkemizle milletimizle hiçbir bağları kalmamıştır. Elde ettiği makamı, ulaştığı şöhreti, birileri tarafından el üstünde tutulmayı ülkemize olan düşmanlığına borçlu olan bu tiplere inanın biz sadece acıyoruz. Çünkü bunlar iradelerini ve şahsiyetlerini kısa vadeli ikbal hesaplarına kurban etmiş zavallılardır. İhanetleriyle ne milletimizin ne de şirin gözükmeye çalıştıkları sahiplerinin gözünde hiçbir kıymetleri yoktur, asla da olmayacaktır." 

"Su-i misal, emsal teşkil etmez; yani kötü örnek, örnek olmaz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bir avuç şahsiyet fukarasının bize örnek olmasına, bizi meşgul etmesine, ülkemiz ve milletimiz adına ortalıkta söz söylemesine izin vermeyeceğiz." dedi.

SEÇİM ÖNCESİ MANİPÜLASYON

"Her seçim öncesi Türkiye, yurt dışı merkezli manipülasyonlara maruz kalıyor. Son zamanlarda bu tür müdahaleler giderek daha çirkin ve kasıtlı bir hal almaya başladı. Terör örgütlerinin cirit attığı Avrupa ülkeleri, demokrasiyle, hak ve özgürlüklerle kesinlikle bağdaşmayacak şekilde seçimlere yönelik çalışmalarımızı engelliyorlar. Bilmiyorlar ki gönüllerin arasına engeller koymak, bariyerler dizebilmek, setler kurabilmek mümkün değildir. Bizim milletimizle kalpten kalbe, gönülden gönüle giden görünmeyen yollarımız vardır. İşte bu yollar sizlersiniz. Biz diğerlerine benzemeyiz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik ve severiz" 

MEYDANI FETÖ'CÜLERE BIRAKMAYACAĞIZ

Türkiye'nin yurt dışındaki temsili ve tanıtımında da gençlere önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, gençlere, "Boş durmak yok. Burada bu kadar arkadaşlar ediniyorsunuz, öyleyse çalışacaksınız. Meydanı buralarda FETÖ'cü, PKK'lı, türlü sapkın görüşlere sahip hainlere, alçaklara asla bırakmayacağız. Unutmayın, hakikatler yalanların en büyük panzehiridir. Hakikat güneşinin eritemeyeceği hiçbir iftira yoktur. Bizler tıpkı ülkemizde olduğu gibi burada da sadece hakikatlere sarılarak gerçek Türkiye'yi muhataplarımıza anlatacağız." çağrısında bulundu. Cambridge'te bir cami inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, "Yakın bir zaman içinde inşallah bu camimiz bitecek. Mimarisiyle her şeyiyle oradaki camimizi biz yaptırıyoruz ve bu camimizin bitişi de o çevrede olan gençlerimiz için gayet güzel bir buluşma yeri olacak." ifadelerini kullandı.

AA