Erdoğan: Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlayacağız

Erdoğan: Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Samsun'un ilçelerinde göstereceği adayları açıkladı. Erdoğan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlayacağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen 'AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını hatırlatarak "Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlayacağız" dedi.

Kişisel hesaplarını partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişinin davasının emrinde olamayacağını belirten Erdoğan, "Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini yüceltecek, zafere taşıyacağız" ifadesini kullandı. 

KENEVİRİN MERKEZİ OLACAK İLÇEYİ AÇIKLADI

Konuşmasında Erdoğan, Samsun Vezirköprü adayının İbrahim Sadık Edis olduğunu açıklarken kenevir ekimi ile ilgili olarak da çok önemli bir mesaj verdi.  Erdoğan, "Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak" dedi. Cumhurbaşkanı kenevir sanayisinin de ilçeye kurulacağını belirterek "Endüstrisini de inşallah buralarda kurarak; atletiyle gömleğiyle inşallah bunun tekstilini de burada yapacağız" ifadelerini kullandı.

'CHP'Lİ VEKİLLERDEN TOPLANAN PARALARLA TAZMİNATLARI ÖDEYECEKLER'

Erdoğan, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı tazminat davalarına değindi.

"Bay Kemal diyor ki, çiftçiler aç, çiftçilerin elinden toprakları alındı. Samsunlu işçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama bundan haberi yok" diyen Erdoğan, devamında "Bunun derdi yalan, iftira. İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelir. Bunun tazminatlarını ödemek üzere tazminat komisyonu CHP'nin içinde kurdular. Milletvekillerinden toplanan paralarla tazminatları ödeyecekler. Rahat rahat yalan söyleyebilecek" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan AK Parti'nin Samsun adaylarını açıkladıErdoğan AK Parti'nin Samsun adaylarını açıkladı