Erdoğan Burgazada Korveti'nin suya indirilme töreninde konuştu !

Erdoğan Burgazada Korveti'nin suya indirilme töreninde konuştu !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazada Korveti’nin denize indirilmesi ve Kınalıada Korveti’nin ilk kaynak töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığında düzenlenen Burgazada korvetinin denize indirilmesinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

Yerli ve milli olmak için yapılacak çok iş var. Bugün 13. günün idrak ettiğimiz Ramazanınızı tebrik ediyorum.

PROJENİN PARÇASI

Bugün burada savunma sanayi açısında çok önemli tören gerçekleştiriyoruz. Bugün Burgazada korvetini denize indireceğiz. Burgazada ve Kınalıada korvetleri 8 gemiden oluşan Milgem Projesi'nin üçüncü ve dördüncü gemilerini oluşturuyor.

Anadolu Amfibi gemisinin ardından biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz. Hiçbir engel yok.

Milgem projesinde 8 gemi bulunuyor. Bu gemiler 3. ve 4. gemileri oluşturuyor. Milgem projesi kapsamında Büyükada ve Heybeliada gemilerini bitirmiştik. Her iki projenin de Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum.

4-515.jpg

"GEMİ YAPIM SÜRECİNİ HIZLANDIRMALIYIZ"

Artık icra komitesinin başında Başbakanımız bulunuyor. Gemi yapılma süreçlerinin 1 veya 1.5 yıla indirmemiz gerektiğini söyledim. Artık gemi yapım süreçlerini hızlandırmamız gerekiyor. Burgazada'yı deniz indiriyoruz ama iç donanımın en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz.

"UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"

Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz. Bu uçak gemimizi biz yapacağız. Hiçbir engel yok. Azmederseniz başarırsınız.

Ülkemizin içinde yer aldığı coğrafya rehavete izin vermiyor. İçinde yer aldığımız coğrafya bir devlet mezarlığıdır.

7600 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü yurt içinde ve yurt dışında örgüt en büyük darbeyi aldı. İçeride ve dışarıda 7600'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Mağaraları, karargahları yok edildi. Bölgede destan yazan tüm güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum.

5-283.jpg

BURGAZADA KORVETİ

"ADA Sınıfı Korvet"lerin üçüncü gemisi olan BURGAZADA'nın tekne/blok inşası, projenin ilk gemilerinde elde edinilen tecrübelerin de etkisiyle, sözleşme tarihine göre yaklaşık 1 yıl önce tamamlanmış geminin Nisan 2016 tarihinde denize indirilmesi planlanıyor. İstanbul Tersanesi Komutanlığının mevcut iş gücünün değerlendirilmesi maksadıyla projenin dördüncü gemisi KINALIADA korvetinin ilk sacının kesim işlemi, sözleşmeye göre planlı tarihinden 6 ay erken gerçekleştirildi.

Boyu 99 metre, genişliği 14.4 metre, su çekimi 3.89 metre ve deplasmanı 2300 ton olacak KINALIADA korvetinde çok maksatlı bir helikopterin konuşlanma, gece ve gündüz şartlarında harekat yapma imkanı bulunacak.