Erdoğan cenaze için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı için bu ülkeye taziye ziyaretinde bulunacaklarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı için bu ülkeye taziye ziyaretinde bulunacaklarını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi emiri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Erdoğan ayrıca Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmak için başvuruda bulunmak istedikleri yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan, "Olumlu bir düşünce içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

73 yaşında hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'a Allah'tan rahmet diledi, ''Uzun süredir rahatsızlığı vardı, ziyarete gideceğim'' dedi.

Erdoğan, "Şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi." diye konuştu.

ABD'nin Suriye’nin kuzeyinde YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolünde olan bölgeler için yaptırım muafiyeti getirmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı, "YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de aynısını yaparız" ifadelerini kullandı.