Erdoğan: DAEŞ'e silahlar Batı'dan gidiyor

Erdoğan: DAEŞ'e silahlar Batı'dan gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistanlı parlamenterlere hitap etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Bizler sözde değil, hakiki manada iki kardeşiz. Pakistan, İslam dünyası için önemli bir ülke olmuştur.

1999 depreminde en büyük desteği Pakistan'dan gördük. 2014'de Soma'da gelen maden faciasında Pakistan 1 günlük yas ilan etmişti.

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan'ın yanımızda olan ilk ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Destekleriniz için burada bir kez daha teiekkür etmek istiyorum.

FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit oluşturan eli kanlı bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün Pakistan'a zarar vermeden bertaraf edileceğini umuyorum.

BÖLÜNEN NERESİ, SURİYE, IRAK, LİBYA, AFGANİSTAN

Bizim dinimizde günahsız bir insanı öldürmeye kimsenin hakkı yoktu. İşte bunlar bunu yapıyor. Batı şu anda DAEŞ'in yanındadır. Bunların elindeki silahların batı menşeili olduğunu tespit ettik. Bölünen neresi, Suriye, Irak, Libya, Afganistan... DEAŞ'e karşı büyük bir mücadele ediyoruz. İslam'a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Müslüman kanı dökmekten başka maharetleri olmayan bu katil sürülerini İslam dünyasından, tüm dünyadan silip atmalıyız.

Bizi parçalıyorlar, İslam çatısı altında birleşerek yarınlara yürümeye mecburuz.

El Kaide ve onun bir parçası olarak ortaya çıkan DEAŞ gibi terör örgütleri Müslümanlara zarar veren, İslam'a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Şu anda Türkiye olarak bizler DEAŞ'a karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi şu anda hem içeride hem Suriye'de hem Irak'ta veren bir ülke konumundayız. Bu mücadeleyi yılmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz. Çünkü bu örgütün İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur. İslam'a bunların verdiği zararı kimse vermiyor.

Terör örgütleri, Müslümanlar arasındaki tefrikaları, farklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Müslümanları yaşadıkları bu zelil durumdan kurtarmak için İslam toplumlarının arasında kol gezen mezhepçilikten etnik ayrımcılığa kadar tüm istismar vesilelerini ortadan kaldırmalıyız.

DHA