Erdoğan Dünyanın En Etkili Müslümanları listesinde

Erdoğan Dünyanın En Etkili Müslümanları listesinde
Güncelleme:

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi dünyadaki en etkili Müslümanları belirledi. Listenin 5. sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı.

Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi dünayadaki en etkili Müslümanları belirledi. Listede Türkiye'den önemli isimler yer aldı. Rapora göre, listenin 5. sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in köşesine taşıdığı listede Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında isimler de yer aldı.

İşte listedeki Türkler:

5. Recep Tayyip Erdoğan

Listenin 5'inci sırasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Erdoğan 2012'de 2'nci olduğu sıralamada 2014'te 6'ncı, 2016'da 8'nci olmuştu. Erdoğan geçen yıla göre 3 basamak birden yükseldi.

Listedeki diğer Türkler

Listede Cumhurbaşkanı Erdoğan politika kategorisinde de ön sıralarda yer alırken, Sözcüsü İbrahim Kalın ile eski başbakan Ahmet Davutoğlu'da en etkili 500 müslüman arasında gösteriliyor. Daha önce listede ilk 10'a kadar çıkan terör örgütü FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen bu yıl listede ilk 50 arasında yer almadı ancak 500'de yer verildi.

Daha önce listede yer alan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrunisa Gül bu yılki çalışmada yer almadı.

Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı iş dünyası kategorisinden listeye girdi.

2015'te Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar ile kuantum optiği ve kuantum hesaplama konularında yaptığı çalışmalarıyla tanınan Ataç İmamoğlu bilim bölümünden Türkiye'yi temsil eden isimler arasında yer alıyor.

Edebiyattan Orhan Pamuk listeye ilk kez giren bir başka isim. Hattat Hasan Çelebi, Kıbrıs'ta oldukça tanınan Şeyh Nazım Kıbrısi'nin oğlu Şeyh Mehmet Nazım Adil Hakkani, Hayrettin Karaman, Osman Nuri Topbaş, Rabia Yalçın, Şeyh Mahmud Efendi listedeki diğer isimler…

Dünya / Kerim ÜLKER