Erdoğan FETÖ'cülerin vatandaşlıktan çıkarılacağı sinyali verdi

Erdoğan FETÖ'cülerin vatandaşlıktan çıkarılacağı sinyali verdi

Erdoğan, Polis Akademisi “Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti” Konferansı'nda bir konuşma yaptı. Erdoğan polislere terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisince düzenlenen Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Polisimiz artık sadece ve sadece Türk Devletinin polisi olacaktır" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konferanstaki konuşmasının satır başları:

Türkiye Cumhuriyeti ilk devlet değil. Kendimizi aldatmayalım. Biz daha şurada, Cumhuriyetin kuruluşunun biraz gerisinde 3 milyon km karelik toprağa sahiptik. Lozan ifadesini kullandığımda rrahatsız oldular. Lozan'da da o 3 milyon km kareden maalesef bir yerler tırmıklandı 780 bin km kareye kaldı. Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı. Ondan bile iftihar edenler oldu.

Pakistan ve Özbekistan'a ziyaretlerimiz oldu. Bize çok uzak gibi görünen coğrafyaların canımızdan birer parça olduklarını gösterdi. Kendilerinin ifadesiyle buralar Atayurdu. Ne yazık ki bu anlayışlar bize çok uzak. Bizim bunları yeniden yaşayıp yeni nesillere de öğretmemiz gerekiyor. Neydik, ne olduk, ne olacağız?

Biz tarihi perspektifimizin gerektiği politikaları hayata geçirdiğimizde diğerlerinin planlarını hayata geçirme imkanları yoktur. Biz 15 Temmuz gecesi yapılanları yapacağız. Ben milletimde şunu gördüm; F-16'lar bomba yağdırırken, helikopterlerden bombalar atılırken vatandaşımın çiftçisi traktörüyle kamyonetiyle yola çıktılar. Ama hepsinden öte benim vatandaşım tankın altına yatabiliyorsa, ve onlar Allhu Ekber diyerek şehadete eriyorsa işin aslı budur. 29 gece sabahlara kada demokrasi nöbetini tuttuysalar bunun adı şehadettir.

Çanakkale'de biz güçlü müydük? Elimizde güçlü silahlar mı vardı? Oradaki anlayış neydi, hepsi bir şeye inanmıştı! Şehadet. Ben burada ölürsem şehidim, yaralanırsam gaziyim diyorlardı. Ben buradaki gençlere şöyle sesleniyorum: Annenize babanıza böyle seslenin: Benim mesleğimin hedefinde şehadet var, gazilik var, benim mesleğimin hedefinde milletin birliği beraberliği geleceği var. Bunu söylemeniz lazım. Eğer anne baba bunu kavramışsa, ikinci bir evladım var o da feda olsun diyen anne babaları gördük.

Ben uluslararası toplantılarda şunu söylüyorum: Dünya 5'ten büyüktür diye.
 KEPENK İNDİR DİYENE SEN DE MEYDAN OKUYACAKSIN!

Doğu ve Güneydoğu böyle gidecek mi? yok. İşte son  dönemlerde bir mücadele veriyoruz. Şu anda teröristi falan kaçacak yer arıyorlar. Emniyetimiz TSK'mız, korucularımız hep birlikte milletçe şu anda başta Güneydoğu ve Doğu olmak üzere Türkiye bir mücadele veriyor. Bölgede yaşayan insanımızın da özgüvenini arttıracak. Kepenk indir denildiğinde artık kepenk indiren bir Doğu ve Güneydoğu olmayacağına inanıyorum. Efendim geldiler, bizi tehdit ettiler. Yok, sana kepenk indir diyene sen de meydan okuyacaksın.

Gelecek senin sokağında hendekler açacak sen buna kalkacaksın evinin içinde buyur otur diyeceksin, bir evden öbürüne koridor açacaksın.Buna vatanseverlik denmez. Buna terör örgütüne yardım yataklık denir. Başka bir şey denmez.

Bugün bir batılı geldi ve cezaevlerindeki tutuklu vekillerle ilgili bir şeyler söyledi. Yapabiliyorsan hemen şimdi şunu yap: Onlara de ki 'Türkiye'nin iç işlerine karışmamak lazım. Gönderdiğiniz mektubu hemen iade ederler' dedim.

Bizim iç hukukumuza kimse karışamaz, biz kendi kararımızı kendimiz veririz. Bizde de hakim var bizde de yargı var. Onlar kendi işine biz kendi işimize. Bu zamana kadar bu ülkeyi karıştıranlar kendileri olmuştur.

Sevr bize biçilen asıl misyonun ifadesidir. Fakat milletimiz Çanakkale savaşıyla Kutül Amara zaferiyle bize dar gelen bugünkü sınırlarımızı bırakmıştır. Lozan tartışması buradan başlıyor. Bir hedefle başlıyor. Bu hedef Misakı Mili'dir. Lozan tartışılmaz bir metin değildir, kutsal bir metin asla değildir.

Bizim milletimize sözümüz var, her alanda dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olma hedefimize ulaşmaya gayret edeceğiz. Bunu yaparken bir çoklarının çıkarlarına dokunacağımızın farkındayız. Şayet ileriye yürümezseniz yerinizde kalmazsınız hatta yok olur gidersiniz. Biz Türkiye'yi adım adım ileri götürmeye kararlıyız. Kumpaslarla boğuşarak da olsa hedefimize ulaşmaya gayret edeceğiz.


Allah'ın izniyle yeni Türkiye'nin yakında olduğuna ben inanıyorum. Bölgedeki çatışmalar, ekonomik ve siyasi hücumlar sonuç aldığımıza yaklaştığımızın işaretidir. Böylesi zamanlar milletin dönüm noktalarıdır. Şu anda siz öyle bir sürece giriyorsunzu ki siz kendinizi o dönüm noktasına hazırlayın. Şayet azmeder, sabreder, birlik ve beraberliğimizi korursak kısa bir sürede önümüzün aydınlandığını göreceksiniz.

Geçmimişimize baktığımızda Adem ve Havva'dan geliyoruz. Tek milletiz. Ama bölme gayreti içinde olanlar ne yazık ki bizi bölmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. bunun anlamı da tam manasıyla ırkçılıktır. Biz birbirimizi sen Türksün, sen Kürtsün, sen busun sevmiyeceğiz. Biz birbirimizi seni beni Allah yarattı diye seveceğiz. Bağımız bu olacak. Bizi hapsetmeye çalıştıkları hep bu ırkçılık oldu.

Normal bir toprak arazidir, tarladır. Ama oraya plan girerse orası arsa olur. O anda değer kazanır. Vatan da şehit ve gazi kanıyla sulandıktan sonra toprak olmaktan çıkar vatan olur. Bu vatan öyle kolay kolay kurulmadı. Milyonlarca şehit verdik. 780 bin metre karelik bu vatan üzerinden kimse hesaba girmesin bedelini çok ağır öderler ve ödüyorlar.

Artık tehditlerin kapımızı çalıp canımızı acıtmasını beklemeyeceğiz. Buradaki güvenlik kavramı sadece sınırların korunmasını kapsamıyor. Siz sınır güvenliğinizi ne kadar güvence altına alırsanır alın akonominizi güvence altına almazsanız hiç biri işe yaramaz. Ülkemizin ynei güvnelik konsepti mutlaka önceliklerimiz olacaktır ve vardır. Terörle mücadele bu konuda ilk sırada geliyor. Suriye ve Irak'ta yürüttüğümüz operasyonlar bu topraklara göz koymamızdan kaynaklanmıyor. Ülkemize yönelik terör tehditleri bu topraklardan geldiği için bunu yaşıyoruz.


Biz girer girmez DEŞA Cerablusu terk etmeye başladı. Ardından El Rai'ye girdik. Biz başta ABD olmak üzere herkese söyledik. Terörden arındırılmış bir bölge dedik. Hep doğru söylüyorsunuz dediler ama adım atmadılar. Şu anda El Bab'a dayandık. Batıdan kuşattık. Biz şimdi oradan Münbiç'e doğru gideceğiz. Çok meraklı olduğumuz için değil YPG ve PYD orayı terk etsin diye. Şu ana kadar bir miktar gittiler diyorlar. Biz tamamen terk etmelerini istiyoruz. Orası arapların toprakları araplar gelsin oraya yerleşsin. DEAŞ'la mücadelede samimi misiniz? Gelin Rakka'ya da beraber müdahale edelim. PYD, YPG ile değil; onlar terör örgütü; Türkiye ile kolisyon güçleri ile bunu yapamıyorsak yazıklar olsun bize, nasl devletiz biz?  Temenni ederim ki böyle bir birliktelik olur bu adımı atarız?

SİNCAR'I KANDİL'E ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

PKK Sincar'ı yeni bir Kandil'e çevirmek istiyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Koalisyon güçlerine de söyledik. Şu anda askerimiz en üst düzeyde görüşmelerini sürdürüyor ve biz de bunların takibini yapıyoruz.  Kandil'deki üsleri Irak yok etti de biz mi engel olduk! Kandil'e müdahale edin dedik. Bizim gücümüz yok dediler. Biz uçaklarımızı kaldırdık, Kandil'e gerekli müdahaleleri yaptık. Bugün de aynı şekilde Sincar, Telafer... Çözülmez ise Telafer de bizi çok yakından etkiliyor. Buraları kontrol altına alıp buraların sahiplerini buralara döndürüp iskan ettirmemiz lazım. İşin politik analizlerine girmek istemiyorum. Şimdi Sincar'da PKK'nın önünü kesti de biz mi engel olduk? Suriye rejimi PYD'yi DEAŞ'ı tepeledi de biz mi elini tuttuk?

SURİYE VE IRAK MESELESİ BİZİM BEKAA MESELEMİZDİR

Türkiye vatandaşlarının can güvneliği için ne gerekiyorsa onu yapmaktan asla imtina etmeyecektir. Suriye ve Irak konusu Türkiye için enerji meselesi değildir. Siyasi etkinlik alanını genişletme meselesi değildir. Keyfe keder bir mesele hiç değildir. Bu mesele bizim için bekaa meselesidir. Bu mesele bizim için insani bir meseledir. Suriye'de Irak'ta çatışmalar bşladığında oradaki insanlar hemen Türkiy'ye yöneldiler. 2 milyon 700 bini Suriye'den 300 bini de Irak'tan geldi. Batı 20 bin - 30 bin alırım diyor. Parasal bütün harcamaları yapan Türkiye. Tıpkı balkanlardan, kafkaslardan  gelen insanları kardeşi gibi bağrına bastığı gibi bu millet büyük millettir. Bu millet bir tas çorbasını kardeşiyle yudumlayan bir millet. Tüm insanlığa o gece milletim bir ders verdi. Bu ders bir demokrais dersiydi. Bu dersi verirken kimseden iyane beklemedi. Ben Allah için yürüyorum dedi. Böylece adımını attı.