Erdoğan gözyaşlarını tutamadı !

Erdoğan gözyaşlarını tutamadı !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı programda gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda İbrahim Sadri tarafından okunan "Hoşça kal anne" şiirini duyunca gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'na katıldı.

Konferansta Erdoğan'ın yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı Volkan Bozkır, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Programda Anneler Günü nedeniyle kürsüye davet edilen İbrahim Sadri, "Hoşçakal anne" isimli şiirini okudu. Bu sırada duygulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Erdoğan şiiri okuduktan sonra kürsüden inen İbrahim Sadri ile tokalaştı.

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"İbrahim Sadri kardeşimizin duygularımızı adeta tazeleyen şiiri, bizleri özellikle annesi olmayanları çok daha farklı yerlere taşıyordu. Ben de bunlardan bir tanesiyim. Biliyorum ki şu anda annesini ebediyete uğurlamış olan tüm kardeşlerimin acısı aynıdır.

Anne, farklı bir varlık. Bizler onların eseriyiz. Onlar bizler için çok çileler çektiler. Çok çileler çektiklerini kendi kızlarımda da müşahade ediyorum. Evlatlarını nasıl yetiştirdiklerini, evlatları için enler yaptıklarını görüyorum. Bizim için her an her gün anneler günüdür. Anneleri ellerinden öpüyorum. Onlara saygılarımı sunuyorum.

"İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ KISITLANARAK KAZANÇ OLMAZ! O HARAMDIR"

Utanç verici manzaraların nedeni insana yönelik çarpık bakış açısı. İnsanı sadece üretim aracı olarak gören mevcut anlayış insanı araçsallaştırarak insan hayatın önemsizleştirmektedir. İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz. O kazanç haramdır.

İNSAN 'HOMO ECONOMİCUS' DEĞİLDİR

Bizim anlayışımızda insan 'homo economicus' değildir. İnsanı merkeze alan anlayışı iş hayatına hakim kılmayız. Temel güvenlik önlemlerini dikkate almayan işçi kardeşlerim de öncelikle kendi canını tehlikeye attığını bilmelidir.

İş sağlığı ve güvenliği konusu günlük siyasetin tartışmalarına mahkum edilemeyecek kadar önemli bir konudur. Hal böyleyken ülkemizde yaşanan elim kazaları bile istismar etmekten imtina etmeyen bir kesimle karşılaşıyoruz."