Erdoğan içeçeği yılbaşı sepetlerinde

Erdoğan içeçeği yılbaşı sepetlerinde

Yılbaşı sepetlerinden çıkarılan içkilerin yerine firmalar Erdoğan'ın içtiği içeceklerden koydu.

TAPDK'nın yılbaşı sepetlerinde alkollü içkiyi yasaklamasının ardından, çeşitli firmalar ve büyük marketler yeni sepetler hazırladı.

Yılbaşı sepetlerine içki yerine “Demirhindi” ve “Sultan Şerbeti” konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da çok sevdiği ve bir süre önce Emniyet Gemnel Müdürlüğünün verdiği iftarda da içtiği Demirhindi şerbetli sepetlerin büyüğü 139 küçüğü 99 lira…

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Alkolsüz yeni nesil yılbaşı sepetlerinde, “Çikolatalı Leblebi, Elma Kurusu, Dibek Kahvesi, Peynir Dolgulu Jalapeno,Turşu , Ay çekirdeği, Kavrulmuş kabak çekirdeği, Ananas, Köme ve Karışık çerez” de var.

NASIL YAPILIYOR?

Demirhindi şerbeti, Hint hurmasının kaynatılması ile elde ediliyor. 41 çeşit baharat ekleniyor. 2 saatlik pişmenin ardından bir gün dinlendiriliyor. Daha sonra pastörize ediliyor. Şerbet Osmanlı döneminde, Yeniçeriler tarafından yapılmış ve Kanuni Sultan Süleyman’a servis edilmişti. Şerbeti çok beğenen Kanuni de Yeniçerileri akçe ile ödüllendirmişti.

Şerbetin sindirim sistemini rahatlatıp, antioksidan özelliği sayesinde vücuda direnç verdiği belirtiliyor. Sultan şerbeti ise kayısı, üzüm, elma gibi meyvelerin kaynatılıp içine 41 çeşit baharat eklenmesi ile benzer biçimde yapılıyor.