Erdoğan ''indirim'' talimatı vermişti, zam yağdı!

Erdoğan ''indirim'' talimatı vermişti, zam yağdı!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "talimatı verdim" diyerek indirime gidileceği söylenen Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde zamlar yağmur oldu yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos’ta katıldığı bir açılş töreninde Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’ne ‘indirim talimatı’ verdiği söyledi. Erdoğan, “Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı Sen kâr amacıyla çalışmayacaksın. Sen sadece başa baş noktasında benim vatandaşımı koruyacaksın” dedi.

Erdoğan her ne kadar talimat verdiğini söylese de iktidarının yarattığı ekonomik kriz önlenemiyor. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde  ürünlerin fiyatlarının 20 liraya kadar arttığı görüldü. Erdoğan’ın 15 Ağutos’u işaret ettiği ‘indirim talimatı’ böylece bir ayı geçmeden boşa çıktı.

15 Ağustos’ta  ucuza ürün alabileceğini düşünerek marketleri dolduran yurttaşların olduğu fotoğraflardan geriye boş marketler kaldı.

 Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı ve üretim tarihi olarak gelecek tarihlerin yazıldığı ürünlerin satıldığı ortaya çıkan Tarım Kredi marketlerindeki indirimler de geride kaldı. Enflasyonla mücadelenin en önemli girişimi olduğu ve zincir marketleri dize getireceği iddia edilen Tarım Kredi Marketlerinde fiyatlar yükseldi. BirGün’ün aktardığına göre; Zincir marketlerin Tarım Kredi’ye göre çok daha ucuz olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

erdoğan indirim dedi zam yağdı

Birgün