Erdoğan niçin ABD Başkanı'nın adını anmadı ?

Erdoğan niçin ABD Başkanı'nın adını anmadı ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde iş dünyasına seslendi. Erdoğan ABD'deki seçim sonuçlarını tek bir cümle ile değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

* Türkiye'nin devleti ve milletiyle tarihte eşine ender rastlanacak şekilde yapılan bu toplantı benim için çok önemlidir. Yurtdışından gelen misafirlerimize Türkiye'ye güvendikleri için teşekkür ediyorum.

* Yüksek ahlak, yüksek teknoloji ile çalışan MÜSİAD'ın faliyetlerini yakından takip ediyorum. MÜSİAD üyelerini ve yönetimini ülkelerine ve milletine sahip çıktıkları ve kazanmanın değil, helalinden kazanmanın peşinde oldukları için tebrik ediyorum. Gerek İş Forumu oturumları, gerek fuarda katkı sağlayacakları tebrik ediyorum.

 * Geçtiğimiz 14 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koydu. 2003-2015 arası yüzde 4,7 büyüme hızımız gerçekleşti. 3 yıldaki onca badireye rağmen dünya ortalamasının yine üzerindeydik. 2 seçim ve terör olaylarına rağmen 2015'te yüzde 4'e ulaştık. Dünyada yüzde 3,1'ken gelişmekte olanların yüzde 2'de kaldı. Bu yıl da büyüme oranımız yüzde 3,9 düzeyinde gerçekleşti.

* Gerçek Türkiye'yi yatırım ve projelere bakarak görebilirsiniz. Bu yıl Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yanı sıra terör örgütlerinin eylemlerine mağruz kaldı. PKK, DEAŞ, FETÖ tüm bunların karşısında Türkiye dünya çağında projeleri arka arkaya hizmete açtı.

* İzmit Körfez Geçişi'ndeki Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da hizmete açtık. 9 milyar dolarlık proje... 3. gerdanlığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de hizmete soktuk. Bu da 3 milyar dolarlık bir projedir. İstanbul Boğazı'nın altındaki Marmaray'ı 29 Ekim 2013'te tamamlamıştık. 166 milyon insan Marmaray'ı kullanmış bulunuyor. Boğazın altından bu kez çift katlı araçlar için inşa ettiğimiz Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açıyoruz. Diğer önemli projede Kars Tiflis Demiryolu projesidir. Bu hatla İpekyolu canlandırılacak, Londra'dan Pekin'e kesintisiz ulaşım sağlanacak.

* Yenilerinin de adımlarını atıyoruz. Tekirdağ Çanakkale Balıkesir Otoyolu parçası 1915 Çanakkale Köprüsü yeni projelerden biri ve 1 numara olacak. Temelini Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde atacağız. Dev projeler devam ediyor. Kanal İstanbul var ki, dünyada eşine az rastlanır bir proje olacak. Bu proje ile ilgili ön hazırlıklar devam ediyor. Yeni Havalimanımız dünyanın en büyüğü olacak. İnşaat bedeli 12 milyar dolar olan bu projeden devlet olarak 25 yılda 25 milyar dolar gelir elde edeceğiz. 2018'in ilk çeyreğinde ilk etabını açıyoruz. 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 2023 yılında bitecek. Toplamda 41 bin yatak kapasitesi 10 milyar dolarlık yatırım bedeli ile şehir hastaneleri projemiz de önemli bir yatırımdır.

* Açılışlarına başlayacağımız bu hastaneleri 2019 yılına kadar hizmete alıyoruz. Bir reform süreci yaşıyoruz. Enerji projeleri de ülkemizin diğer iddialı olduğu alan. Mersin Akkuyu'yu 2023'te hizmete sunacağız. Toplu açılışımızı Ankara'da gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm ile 20 yılda 6,5 milyon konutu yenilemeyi hedefliyoruz. 400 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor. anlatmaya günler yetmez. Siz işadamları ve dostlarımıza mesajım şudur. Bu ülkenin kendisine güvenen kurumları mahçup etmeyeceğinden emin olun.

* MÜSİAD'ın bu etkinliğinde de Afrika ve Asya'ya özel önem verildiğini görüyorum. Batılı zihinlerin doğu veya şark meselesi çok önemlidir. Doğru yoldasınız. Aynı kararlılıkta devam edin. Biz Afrika'yı 2005 yılında Afrika yılı ilan edip yoğunlaştık. 12 büyükelçiliğimiz vardı. Şimdi 39. Hedef tüm Afrika'ya açmak. Burada kışken, ben Afrika ülkelerini dolaşacağım, yoğunlaşıyorum.

* Malum yapıyı oradan da kaldırmak için MÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte adım atmalıdır. Batı'nın Doğu'ya bakışını hala oryantalizm anlayışı kaplıyor. Batılı için Doğulu demek kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. Doğu'nun beklenti ve anlayışının hiçbir yeri yoktur. Ne yaparsanız yapın Batı'nın gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız. Israrla devam ettiğimiz AB'ye üyelik sürecimizde yaşıyoruz.

* Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil'deki teröristlerin PKK'nın parlementodaki uzantılarına yönelik attığımız bir adım var. Dokunulmazlıklar kalktı, diğer siyasi partilerde de kalktı. Yagı üzerine düşen görevi yapıyor. Bunların bir kısmı kaçıp Batı'ya gitti mi? Buradan kaçan teröristlere kim kapısını açıyor, Batı'nın yöneticileri, Başbakanları, Bakanları kapılarını açıyor. Türkiye kapısını açacak olsa aynı durumda onlar olsa bunların duruşu nasıl olurdu? Bu sizi vuracaktır, çok kötü vuracaktır. PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin, mensuplarına Avrupa'nın koridorlarını açacaksın, buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün kendisidir, siyaseti dürüst yapın. Konu Türkiye olunca önemsenmeyen durumlar çok önemli oluyor. Terörle mücadelede tecrübe ettik. AB müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar, geç kaldınız ya bir an önce gözden geçirin. Aman ertelemeyin ha, nihai kararınızı verin.

* Eğer Türkiye terörle haysiyetli onurlu mücadele ediyor diye, AB müzakerelerinde gözden geçirecekseniz geç kaldınız. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Biz yüzlerce binlerce şehit verdik. Dokunulmazlığın kaldırılmış. Tabii ki yargı seni sorgulayacak. Sen aynen normal bir vatandaş gibisin bunun hesabını vereceksin, vermezsen bedelini ödeyeceksin. Siyasi parti liderleri bile gidiyor aynen ifadesini veriyor. Siz meydan okudunuz bizim arkamızda PKK, YPG, PYD var dediniz, gelsin onlar sizi kurtarsın.

* Bizim arkamızda terör örgütleri yok bizim arkamızda halk var Hakk var, farkımız bu. Kendileri her türlü adımları atar. Gereken önlemleri sert biçimde alırken bizimkini engellemeye çalışyorlar, bu tavır yeni değil. Türkiye'nin sabır taşı sürekli test edilmiştir. Bunu aynı şeyi tekrar yaşıyoruz. 3 milyon mülteci var ya bu kez bu yüzden erteliyormuş. 3 milyon mülteciyi biz nereye koyacağız, şimdi dertleri bu. Onun için nihai noktayı koyamıyorlar.

* Suriyelilere karşı tutumu Batı'nın yüzünü göstermesi açısından belli oldu. Suriyeli vatandaşlar devlet terörü ile hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerinden yurdundan oldu.

* Suriye halkı özgürlük mücadelesinde yalnız bırakıldı. Her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen bir rejimin insafına terkedildi Suriyeli vatandaşlar. Hangi ülke bu teröristlere silah veriyor bunları da biliyoruz. Son günlerde bize insan hakları ve demokrasi dersi veren Batılı vicdan onbinlerce insan için bir damla gözyaşı döktü mü? Avrupa'ya ulaşan her türlü istismara mağruz kalan göçmenler için harekete geçmeyenler bize karşı aslan kesildi. Ellerinden damlayan kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa Nazi, ta kendisi sizsiniz. Hatta daha da ileri gidip siyasi sığınmacı adı altında kim gelirse bağrına basacaklarını ifade ediyorlar. Nazi zihniyeti Doğu'da değil, Batı'da ortaya çıkmış felaketlere neden olmuş bir zihniyettir. Kaynağı Doğu değil Batı'dır.

* Irkçı partiler Avrupa'da merkeze oturmuşken hezeyanın göstergesidir. Dönerci cinayetleri denilerek üstü kapatılan cinayetlerin hesabını vermeyenler bize dil uzatamaz. Madem Avrupa'da birileri kim gelirse kucak açmaya hazırız diyorlar, gelin hayırlı bir iş yapın. Terör destekçilerini değil, Suriyeli mazlumlara Afrikalı mağdurlara kucağınızı açın. İmkanlarınız teröristlere kapılarınızı açacak kadar genişse neden mültecilere kapılarınızı açmıyorsunuz. Madem ülkenize birilerini kabul edecekseniz teröristleri değil, terör mağdurlarını alın. Canileri baştacı edenlerin birkaç milyon mülteci ağırlamak için de çalışmaları vardır. Afrikalı Asyalı Ortadoğu'luları zerre kadar umursamadıklarını biliyoruz.

* Kendi ülkesinde sağa sola hırlayan terörist yardakçılar da Avrupa'daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan memnuniyet duyuyorlar herhalde.  Dikkat edin bizi eleştiren çevreler Türkiye'de PKK'lı teröristler tarafından 800'e yakın güvenlik görevlimizi sivil vatandaşımızı hiç görmezler.

ABD'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

Amerika bir seçim geçirdi ABD'de Demokratlar Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. ABD halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi. ABD'de yeni bir dönem başlıyor. ABD halkının bu tercihi dünyada demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. ABD halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.''

DHA