Erdoğan saldırıda yaralananları ziyaret etti

Erdoğan saldırıda yaralananları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vezneciler saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti.

İstanbul'da polise yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 7'si polis 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 36 kişi de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Vezneciler'deki patlamanın ardından Haseki Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklamada bulunan Erdoğan, "Haseki Hastanesi’nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Ve şu anda onların ameliyatı devam ediyor. Açık net söyleyeyim, terör örgütünün sivil, asker, polis ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de, polisimizin de, korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'deki terör saldırısında yaralananları ziyaret etmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Erdoğan'ı, hastaneye gelişinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile diğer yetkililer karşıladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, polislerin ve vatandaşların hayatlarını kaybetmesine de yol açan terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak, bilgi aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den de bilgi alan Erdoğan'ın, olayı yakinen takip ettiği, yetkililerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Haseki Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Erdoğan saldırı ile ilgili şunları söyledi:

Öncelikle tekrar milletçe başımız sağ olsun. Haseki Hastanesi’nde şu anda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Ve şu anda onların ameliyatı devam ediyor.

Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. Diğerleri maşallah gayet iyi. Kendileriyle kısa bir sohbetimiz oldu. Patlamanın şiddetiyle ufak tefek zedelenmeler oodu. Kısa sürede onlar da taburcu edilecekler.

Şu anda başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 polis 4 sivil şehidimizle ilgili tüm adli işlemeler devam ediyor. Bunların akabinde ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız.

Açık net söyleleyim, terör örgütünün sivil asker polis ayrımı bizi pek bağlamaz sonuçta hedef olan insandır. Bizim askerimizin de polisimizin de korucumuzun da görevi bütün milletin güvenliğini sağlamaktır.

Bunlara karşı terör eylemeleri yapılmaktadır. Bunun affedilir hiçbir tarafı yoktur. Bu teröristlere karşı mücadelemizi yılmadan vereceğiz. Ciğerimiz kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun minimizde edilmesidir asıl olan. Milletimizin başı sağolsun diyoruz.

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, "Teröre karşı biz mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz" dedi.

"2 hastamız yoğun bakımda"

"2 hastamız yoğun bakımda. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimizle alakalı da şu anda bütün maddi işlemler devam ediyor. Bu işlemlerin akabinde de ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme uğurlamış olacağız. Şunu çok açık söyleyeyim: Terör örgütünün, özellikle sivil, polis veya asker ayrımı pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır. Bunların yaptıkları insana karşıdır. Bizim askerimizin de, polisimizin de görevi bu ülkede can güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bu teröristlere karşı biz mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz. Tabii ki, şehitlerimiz var. Ciğerimiz kan ağlıyor. Her şeyin bedeli var. Aslolan bunun minimize edilmesidir. Gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerek emniyet mensuplarımız çok ciddi bir mücadeleyi veriyor, vermeye de devam edeceğiz.

Bunu şehirlere taşıması yeni değil. Daha önce Diyarbakır, Ankara merkezde olduğu gibi bunları yaptılar. Hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman neyi patlatacağı da belli olmaz. En kısa zamanda ipuçları ele geçirilir."

Bu sabah saatlerinde Vezneciler'de polis servis aracını hedef alan terör saldırısında 7 polis şehit oldu, 4 kişi hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.

Yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

 

AA