Erdoğan ''tekrar sıkmak durumundayız'' demişti; karar bugün!

Erdoğan ''tekrar sıkmak durumundayız'' demişti; karar bugün!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüsle ilgili “Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” sözlerinin ardından gözler bugünkü kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının en önemli başlığı son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadele ve yeni tedbirler olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

"İŞİ TEKRAR SIKMAK DURUMUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta cuma günü İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda." dedi.

Erdoğan ''Uyarılarımıza uyulmadı'' dedi, yeni yasakların sinyalini verdiErdoğan ''Uyarılarımıza uyulmadı'' dedi, yeni yasakların sinyalini verdi

 

Seçiniz...