Erdoğan: ''Türkiye'yi bu laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Meydanı'nda partisinin Edirne Mitingi'nde halka hitap etti. Özellikle Erdoğan'ın sarfettiği "Türkiye'yi bu laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi'' cümlesi dikkat çekti.

Edirne'ye bakanların buradan bütün Türkiye'yi, Balkanları  görebileceğini, Edirne'nin havasını soluyanların milletin derin hissiyatını,  engin irfanını en berrak şekliyle idrak edebileceğini vurgulayan Erdoğan, "Fatih  Sultan Mehmet, işte böyle bir şehirde dünyaya geldi. Fakat çok çalışarak  Edirne'yi ve ilçelerini Fatih Sultan Mehmet'e layık olanların artık yönetmesi  lazım. İstanbul'u fetheden o güzel kumandan ve o güzel ordu, o kutlu yürüyüşü  nereden başlattı? Buradan başlattı. Onun için Edirne başka." diye konuştu.

Erdoğan, Edirne'nin, Meriç'in ve Tunca'nın suladığı topraklarıyla  bolluk ve bereket dolu olduğunu dile getirerek, Arif Nihat Asya'nın Edirne  Destanı'ndaki "'Selimiye' derler, 'Edirne' derler/ Tatlı bir gariplik duygusu  gelir/Minarelerden en tatlı ezanlar/Dallardan güvercin 'hu hu' su gelir/ Şu  Selimiye'dir, şu Muradiye/Çinilerden sümbül kokusu gelir/ Şurada abdest alır  Hüdavendigar/Yerden suyu, gökten havlusu gelir/Dünyanın en güzel minareleri/Ve  kubbelerin en uslusu gelir/Türk'ün Trakya'da tapusu gelir/Mahya olmak için Sultan  Selim'e/Göklerden yıldızlar ordusu gelir/Neredesin ey tarih derken/Gözüne  serdengeçtilerin koşusu gelir/Biz geldik, gideriz... Doğacaklara/ Edirne’de  doğmak arzusu gelir." dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni nesillere Edirne'de doğmak arzusu  kazandırmak için hep çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. İnşallah  önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle 'Memleket İşi, Gönül İşi'  diyerek, Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne bir CHP klasiği olan  çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum.  Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne'nin sırtından inmeyenlerin  sonu 31 Mart'ta geliyor." ifadelerini kullandı.

Katılımcılara, "Edirne, 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğiyle  tanışmaya hazır mısın? Gönül belediyeciliğine kavuşmaya hazır mısın? Cumhur  İttifakı'nın yanında yer alarak şehrine ve ülkene sahip çıkmaya hazır mısın?"  diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtı üzerine, "Maşallah." dedi.

"EDİRNE'YE 15 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK"

Erdoğan,  Türkiye'nin 80 iliyle birlikte Edirne'yi de kalkındırmak, büyütmek, güçlendirmek  için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Son 17 yıldır Edirne'ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde  889 yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi  kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi  kapasiteli bir yüksek öğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi  kapasiteli iki yüksek öğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağız. Spor  salonları, yüzme havuzları, güreş alanları, gençlik merkezleri, Keşan'a,  Uzunköprü'ye, merkeze yaptık. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi  vatandaşlarımızı da gözettik. Sosyal devlet anlayışımız var, bu ilkeden hareketle  gerçek anlamını bulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye'de sosyal devlet ilkesini  en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Edirneli ihtiyaç  sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, 757  milyon lira tutarında kaynak aktardık. TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini  hayata geçirdik. Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin  de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleyman Paşa  Camisi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyon  çalışmaları devam ediyor."

Sağlık alanında ise 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi'yle 9'u  hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisinin kente kazandırıldığını anlatan  Erdoğan, halen 3 sağlık tesisinin inşasının, 13 sağlık tesisinin de plan, proje  ve ihale süreçlerinin devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan, Edirne'ye 2002'ye kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapılırken,  16 yılda buna 189 kilometre daha ilave edildiğini anımsatarak, yapımı devam eden  TEM- Edirne-Karaağaç bağlantı yolunun bu yıl, Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun  da seneye tamamlanacağını duyurdu.

HALKALI-KAPIKULE ARASI 1 SAAT 20 DAKİKAYA DÜŞECEK

Edirne il sınırları içerisindeki demiryollarının komple yenilendiğini  belirten Erdoğan, "Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu  güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak  Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. Yıllık  yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının  bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arasındaki seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20  dakikaya, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar  konuşur, biz yaparız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin altyapı  hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz." diye konuştu.

BİZ BUNUN CEMAZİYÜLEVVELİNİ BİLİRİZ

Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için Havza’da büyük dönüşümü başlattık. Peki, bu nehrin kenarında hangi belediye var? CHP belediyesi var. Bütün bu atık sular nerelerden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Peki, Bay Kemal, senin bu belediyelerin bunlara niye müdahale etmedi? Niye bunların önünü kesmedi? Bu Bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez, biz bunun cemaziyülevvelini biliriz.

AÇILIŞ 18 MART TIP BAYRAMI’NDA

SSK’nın Genel Müdürü olduğu zaman sağlıkta bu ülkeyi nasıl çökertti biliriz. Biz şimdi şehir hastanelerimizde, devlet hastanelerimizde il, ilçelerimize varıncaya kadar tüm ilçelerimizde biz bir şey gerçekleştirdik. Kanuni’den aldığımız ilhamla bir şey gerçekleştirdik. Bakın şimdi Ankara’da 3 bin 600 yataklı dev şehir hastanesini şu anda hizmete aldık, resmi açılışını da 18 Mart Tıp Bayramı’nda yapacağız.

KANAL EDİRNE PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Yürüttüğümüz çalışmalarla Ergene Nehri’nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileşme sağladık. Bekleyemezdik, devam ediyoruz. Ergene Havzası’nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ettik. Hepsini de hizmete aldık, bekleyemeyiz çünkü CHP’ye kalırsa bu iş bitmiş, yanmışız. Bu 13 tesisten ikisini Edirne’de inşa ettik.

Edirne’nin içme suyu problemini çözdük. Edirne’ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 2 göletin inşası da devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne’yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne projesini hayata geçiriyoruz. Bu sene içerisinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından kurtulacak.

TRAKYA'DA YENİ GAZ SAHALARI KEŞFEDİLDİ

Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havza ve Meriç’e doğalgazı getirdik. Şimdi bu yıl içerisinde Enez ve Lalapaşa'yı da doğalgaza kavuşturuyoruz. 

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu.

Trakya'da mevcut doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam, 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.  Bu cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını da beraberinde getirecek.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI 5 GÜN SONRA KABADAYI GİBİ GİTTİ

Kartal'da geçtiğimiz günlerde bir bina çöktü. Belediye başkanı 5 gün sonra oraya kabadayı gibi gitti. Bay Kemal belediye başkanım oradaydı diyor. Kartal Belediye Başkanı bina yıkıldıktan 5 gün sonra oraya gidiyor, iyi de sen neredeydin?

Tam 25 yıldır tüm milletimin hizmetindeyim. Onların asıl derdi yıllardır ellerinde tuttukları, gücü, imtiyazı kaybetmemekti. Ülkemiz eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan kültüre kadar her alanda geri kalmıştı. İnanın umurlarında değildi.

BAŞI AÇIK, BAŞI KAPALI, NASIL GİYİNİRSE GİYİNSİN

Milletimizin diğer halklarıyla birlikte inanç ve ibadet hakkını savunduğumuzu gayet iyi bildikleri halde laiklik feveranıyla işi tersine çevirmeye çalışmalarının da sebebi buydu. Halbuki Türkiye hangi dinden, hangi mezhepten hangi meşrepten olursa olsun, tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde yaşayabildiği döneme bizimle girmiştir. Başı açık, başı kapalı, nasıl giyinirse giyinsin. Bunlara bizim müdahale yetkimiz, hakkımız yok.

Türkiye'yi artık bu yaşam tarzından, laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi

Bizim için neler neler dediler. Cumhurbaşkanı oldum hala sürdürüyorlar. Bizi karalayanlar aslında söylediklerinin gerçek olmadığını biliyorlar. Şehirlerimiz CHP yüzünden çöpten geçilmiyordu. Aynı durum Edirne'de de olmasın. Gelin burayı kurtaralım. Diğerlerini hakkına hukukuna hiçbir tehdit yoktur. Varsa aksi yönde bir muameleye uğrayan Cumhurbaşkanı olarak yanında ben varım. Türkiye'yi artık bu yaşam tarzından, laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi.

 
 

 

 

Seçiniz...