Erdoğan ve Erbaş'ı dava etmişlerdi, karşı dava açıldı

Erdoğan ve Erbaş'ı dava etmişlerdi, karşı dava açıldı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İhanet”, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Lanet” sözlerini yargıya taşıyan Halkın Kurtuluş Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneğine karşı dava açtılar...

HKP avukatları 24 Temmuz’da Erdoğan’ın konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhurbaşkanı sıfatıyla, İsmet İnönü’yü de Başbakan sıfatıyla hedef aldığını söyleyerek, “5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a Aykırılık” ve “Görevi Kötüye Kullanma” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’da yaptığı hutbe konuşmasında, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözleri toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki ile karşılanmıştı. 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İYİ Parti Milletvekilleri Aytun Çıray, Ümit Dikbayır, CHP’li Muharrem İnce, CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Barolar ve birçok vatandaş Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a karşı açılan davaya tepki gösteren Hukuk Adalet ve Kardeşlik Derneği (HAKDER) Genel Başkanı Av. Bülent Demir Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve HKP yöneticileri hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” iddiasıyla karşı suç duyurusunda bulundu. 

Öte yandan Manevi İlkeli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve ADD yetkilileri hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Kurumunu aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla karşı suç duyurusunda bulundu.