Erdoğan ve Obama'dan kritik telefon görüşmesi !

Erdoğan ve Obama'dan kritik telefon görüşmesi !

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama önceki gece 1 saat 10 dakikalık telefon görüşmesi yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile önceki gece yaptığı 1 saat 10 dakikalık telefon görüşmesinde Suriye meselesinin yanı sıra IŞİD ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadeleyi konuştu.

İki liderin terör örgütü IŞİD tehdidini ortadan kaldırmak için acilen ortak çaba gösterilmesi ve PKK ile mücadelede işbirliğini güçlendirmede mutabık kaldıkları bildirildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obamaarasında çarşamba akşamı bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Suriye’deki mevcut durumu ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAEŞ’in (IŞİD) zayıflatılmasını ve yenilgiye uğratılmasını, Türkiye, Avrupa ve diğer coğrafyalarda terör saldırıları yapma kapasitesinin ortadan kaldırılmasını sağlama amacıyla ortak çaba göstermenin aciliyeti hususunda mutabık kalmışlardır.

İki lider, Suriye’de ateşkesin devamını sağlama ve siyasi geçiş sürecinde ilerleme kaydetme konularında uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekmişlerdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK’nın da aralarında bulunduğu tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda işbirliğinin güçlendirilmesini de görüşmüşlerdir. Bu çerçevede Sayın Obama, ABD olarak, NATO müttefiki olan Türkiye’nin güvenliğine önem verdiklerini de vurgulamıştır.” Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da benzer ifadeler yer aldı. ABD’nin açıklamasında “İki lider, PKK dahil tüm terör gruplarıyla mücadelede işbirliğini derinleştirecek olasılıkları görüştüler” ifadesine yer verildi.