Erdoğan'ı ağlatan gazi Külliye'de memur oldu

Erdoğan'ı ağlatan gazi Külliye'de memur oldu

15 Temmuz'da kardeşi şehit kendisi gazi olan Volkan Yiğit, Erdoğan’ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde memur olarak işe başladı.

FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi Ankara Sincan'da yaşayan Volkan Yiğit, ikiz kardeşi Erkan ve arkadaşlarıyla birlikte Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Atılan bombalar ikiz kardeşleri birbirinden ayırdı. Volkan Yiğit omzundan yaralanırken ikiz kardeşi Erkan ve kayınbiraderi Alper Kaymakçı şehit düştü.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Yiğit kardeşlerin hikâyesini izleyince gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da ailesini ziyaret ettiği Volkan Yiğit, demokrasi nöbetlerinin son gününde yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeydi. Haber 7'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye bahçesinde vatandaşlara hitap ettikten sonra aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu vatandaşlarla görüştü. Volkan Yiğit ile de burada sohbet etti. Sohbet sırasında kendisinin bir işe yerleştirilmesi konusunun açıldığını belirten Volkan Yiğit şunları anlattı: "Cumhurbaşkanımız 'Sen nereyi istersin?' diye sordu. Ben de 'Siz nereye layık görürseniz' dedim. 'O zaman seni burada görmek istiyorum' dedi. Gazi olduğum, kardeşimi, kayınbiraderimi şehit verdiğim yerde memur oldum. 7 Eylül'de işe başladım."

'ARTIK TAMAMEN NÖBET YERİMİZ OLDU'

Külliye'de işe başladığı için mutlu olduğunu belirten Yiğit, hislerini şöyle aktardı: "15 Temmuz' da vazife olarak gördüğüm için Külliye'nin önüne gittik. Caminin önünde düştük biz. Camiye giderken o bombanın yeri hâlâ duruyor. Oradan her geçtiğimde görüyorum. O zaman duygulanıyorum tabii. Ama bizim için vazife deyince akan sular durur. 15 Temmuz gecesi de vazifemizdi, şu anda da vazifemiz devam ediyor. Sevdiğim, inandığım, arkasında koşturduğum insanın şu an yanındayım. Aynı binada çalışıyoruz. Burası şimdi tamamen nöbet yerimiz oldu."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki günkü 27. Muhtarlar Toplantısı'nda, Volkan ve Erkan Yiğit kardeşlerin ağabeyi olan, Sincan Osmanlı Mahalle Muhtarı Hakan Yiğit'i de davet etti.