Erdoğan'ın darbe gecesi alnından öptüğü çocuk konuştu

Erdoğan'ın darbe gecesi alnından öptüğü çocuk konuştu

Atatürk Havalimanı'ndaki darbe girişiminde yaralanan genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayağa kalk bize eğilmek yakışmaz" dediğini söyledi.

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda darbe girişiminde yaralanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerde yaralı yatarken alnından öptüğü 18 yaşındaki Ahmet Onay, "Cumhurbaşkanımız bana, "Ayağa kalk bize eğilmek yakışmaz" dedi" diye konuştu.

Darbe girişimine karşı duruşunun sembol isimlerinden biri de 18 yaşındaki Ahmet Onay oldu. 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda darbecilere tepki gösterdiği sırada yaralanarak yere yığılan Onay'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alnından öpmüştü. Erdoğan'ın o sırada kendisine söylediklerini hiç unutmayacağını ifade eden Onay, "Reis bana "ayağa kalk, bize eğilmek yakışmaz" dedi" diye konuştu.

Kalkışma haberini öğrenir öğrenmez arkadaşlarıyla birlikte havalimanına giden 18 yaşındaki Ahmet Onay, verdikleri mücadele sırasında yaralandı. Kanlar içinde yerde yatarken, havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alnından öptüğü Onay'ın cep telefonuyla çekilen görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmasıyla darbe girişimine karşı duruşun sembol isimlerinden biri olan Ahmet Onay, ailesiyle birlikte İstanbul Esenyurt'ta yaşıyor.

Atatürk Havalimanı'ndaki bekleyişleri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını gördüklerini belirten Ahmet Onay, bu andan sonra yaşananları da şu şekilde anlattı:

"15 Temmuz akşamı saat 22.00 sularında Başbakanımız Binali Yıldırım, "Bu bir girişim, kalkışma" dediği an biz internetten bakmaya başladık. Kalkışma nedir? Biraz araştırmanın sonucunda bir darbe girişimi olduğunu anladık. Darbe ne için yapılabilir Türkiye Cumhuriyeti'ne. Tek bir amaçları var. Türkiye değil, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Cumhurbaşkanımız millete çağrı yapmadan zaten biz sokaklara akın etmeye başladık. 2 arkadaşımı arayarak onlarla birlikte acilen en yakın toplanabileceğimiz yer olan Atatürk Havalimanı'nı düşündük. Havalimanına doğru yola çıktık. Yeşilköy sahil yolundan havalimanına giderken 2 adet tank gördük. Birisi süratli bir şekilde aralardan kaybolurken, diğeri tank önüne gelen araçları ezerek geçiyordu. Biz de zaten öleceğimiz varsa zaten şehit olmaya geldik. Dönüşü yok. Öleceğimiz varsa da ölürüz dedik. Arkadaşım ani bir manevra yaparak aracı tankın önüne sürdü. O esnada tank durdu. Tankın üzerine çıkarak "Cumhurbaşkanımızı size yedirmeyiz', "Allahu ekber" nidalarıyla birlikte arkada bulunan iki uzman çavuşun silahlarını alarak aşağıya attık" dedi.

"Askerlere saldıran vatandaşlara engel olmaya çalıştık"

Ahmet Onay, "Askerler rütbelerini çıkarıp aşağıya attı. Bizler de bu vatanın askeriyiz. Allah izin verirse bunları bitirip sadece PKK ile uğraşacağız kardeşim dediler. O anda vatandaş akın akın tankın üzerine gelmeye başladı. Biz orada öncü olduk. Vatandaşların gelmesiyle askere karşı bir duruş sergilemeye başlandı. Burada mevzu vatan olduğu için, Cumhurbaşkanımız olduğu için askere de saldırmaya kalktılar. Orada biz arkadaşlarla birlikte engel olmaya çalıştık. O esnada askerlerden birisi, "Abi kurban olayım, beni bırakın. İki çocuğum var, öldürmeyin. Biz bu vatanın askeriyiz dediler." Askerler rütbelerini atınca biz de onları aşağıya aldık. En büyük asker bizim asker diyerek askerleri sırtımıza alarak al bayrağa sardık. Oradaki askerleri vatandaşlara emanet ederek biz yolumuza devam ettik. Buradaki asıl amaç Cumhurbaşkanımızın yanında olmaktı" dedi.

Gece saat 04.00'e doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazasız bir şekilde havalimanına iniş yaptığını anlatan Onay, o andan sonra yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Cumhurbaşkanımız havalimanına indiği esnada herkes biraz daha dikkatli olsun şeklinde duyuru yapıldı. O anda F-16'lar alçak geçiş yapmaya başladı. Yaşımız daha genç. Biz savaş nedir? Darbe nedir? Görmediğimiz için, bomba attıklarını zannettik. Takım elbisemin ceketini kafama sararak VIP girişinin oradan içeriye atladım. İçeriden sopa vasıtasıyla camları kırarak vatandaşı ileri doğru aldık. Olayın sıcaklığından dolayı yaralandığımı hissetmedim. Sonradan koluma ve bacağıma baktığımda kan gördüm. Kendi kanım da beni tuttuğu için bir anda kendimi yerde buldum. Hasan Ceylan isimli bir abiye o esnada kurban olurum ne olur bu bacağımı sarın. Ben Cumhurbaşkanımızı görmek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza dualarımızı iletmek istiyoruz. O esnada kendisi de "Kardeşim sana şeref sözü, Cumhurbaşkanımızı yanına getireceğim" dedi. Yaklaşık 5-10 dakika sonra bir gürültü oldu. Kafamı kaldırdığımda Cumhurbaşkanımız eğilerek alnımdan öptü. Kulağıma, "Ayağa kalk. Bize eğilmek yakışmaz" dedi. Ondan sonra da ben hastaneye kaldırıldım. 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Tekrar meydanlara döndüm. Cumhurbaşkanımızın ikinci çağrısına kadar da meydanları boşaltmayı düşünmüyoruz."

"Cumhurbaşkanımızın beni alnımdan öptüğünü videoyu izleyince inandım"

Cumhurbaşkanının kendisini alnından öptüğünü hatırlamadığını belirten Onay, "Beni alnımdan öptüğümü o esnadaki yaşadığım şok ile hatırlamıyorum. O esnada hiçbir şeyi hatırlayamıyorum. Neler yaşandığını videoda izlediğim kadarıyla gördüm" diye konuştu.

İHA