Erdoğan'dan ''Ayasofya'' talimatı!

Erdoğan'dan ''Ayasofya'' talimatı!
Güncelleme:

Ayasofya’nın ibadete açılması konusu daha önce gündeme geldiğinde “Önce diğer camileri dolduralım” diye yanıt veren Erdoğan’ın bu kez “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” dediği öğrenildi.

İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fetih Suresi okutulan Ayasofya'nın ibadete açılması yeniden gündeme geldi.

Abdülkadir Selvi, daha önce bu yöndeki taleplere “Önce diğer camileri dolduralım” diye yanıt veren Erdoğan'ın MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması için çalışma yapılması talimatı verdiğini yazdı.

 "Ayasofya’nın ibadete açılması gündemde" diyen Selvi şunları yazdı:

Ayasofya’nın eskiden olduğu gibi camiye çevrilmesi konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermesi konusunda Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetinin de bulunduğu hatırlatıldı. Ayasofya’nın ibadete açılması konusu daha önce gündeme geldiğinde “Önce diğer camileri dolduralım” diye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması konusuna sıcak yaklaşmasında birkaç nedenin etkili olduğu söyleniyor.

* İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümü nedeniyle Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okutulmasının her siyasi partiden vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi.

* Yunanistan’ın, Ayasofya’da Kuran-ı Kerim okunmasına gösterdiği tepkinin verdiği rahatsızlık.

 * Ayasofya’nın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında olması nedeniyle hükümranlık haklarımıza karşı sergilenen bir tutumun kabul edilemez olduğunun gösterilmek istenmesi.

Muhafazakâr kesimde büyük bir heyecana yol açan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması konusu, böylece gündeme girmiş oldu. Hukukçular, Ayasofya’nın müzeye dönüştürüldüğü kararnamenin iptal edilmesinin sorunu çözüp çözmeyeceğini tartışıyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...