Erdoğan'dan 'Işıklar' açıklaması

Erdoğan'dan 'Işıklar' açıklaması
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımı ile ilgili "Talihsiz açıklama, keşke yapmamış olsaydı. Bir üyeye böyle bir şey düşmezdi. Anayasa Mahkemesi üyesi adeta siyasete soyunmuş." dedi.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından "Işıklar yanıyor" notuyla AYM binasının fotoğrafını paylaşmıştı.

Işık metaforunun darbe iması taşıdığı gerekçesi ile Yıldırım'a tepki yağmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrası bu konu soruldu. 

 Erdoğan, "Bireysel tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Talihsiz açıklama, keşke yapmamış olsaydı. Bir üyeye böyle bir şey düşmezdi. Bir üyenin adeta siyasete soyunması." ifadelerini kullandı. Erdoğan, AYM Başkanı ve heyetinin böyle bir tablo varsa gereğini yapması gerektiğini söyledi. 

Cumhuraşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi açıklamasıyla ilgili çalışma görecek miyiz sorusuna ise "İnşallah" diyerek cevap verdi. 

Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili de konuştu. Erken seçimin kabile devleti işi olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim gündemimizde kesinlikle yok. Böyle bir şey söz konusu değil." dedi. 

Seçiniz...