Erdoğan’ın dünürü anlatıyor…

Erdoğan’ın dünürü anlatıyor…

Başbakan Erdoğan’ın dünürü tüm merak edilen soruları yanıtladı… Nasıl tanıştılar, ortak noktaları neler, nasıl bir gelecek hedefliyorlar ?

Erdoğan'ın dünürü ile dostluğu eskilere dayanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kızını evlendiriyor. Peki Erdoğan, kızı için nasıl bir damat ve aile seçti?

Başbakan'ın dünürü, Sadık Albayrak, iki ailenin tanışıklığının eskiye dayandığını söylüyor. Albayrak, iki ailenin akraba olmasını 'renklerin ahengi' olarak değerlendiriyor.

Sadık Albayrak 39 kitap yazdı, ikisi de yolda. Bugüne kadar İslamiyet ile ilgili kaleme aldığı makale ve kitaplardan dolayı hakkında çok sayıda dava açıldı, cezaevinde yattı.

Sadık Albayrak, kitapları ve Yeni Şafak gazetesinde yazdığı köşesinden çok Başbakan'ın dünürü olarak anılıyor bugünlerde.

Sadık Albayrak eski dostu Erdoğan için "o benim canım ciğerim, bizim neslimizin sprinteri" diyor.

Dünür Albayrak, "Erdoğan'da ilk ışık görenlerden biriyim" diye anlatıyor gururla.

Albayrak, Erdoğan MSP Gençlik Kolları Başkanı iken, hakkında övgü dolu sözler yazan Albayrak, "muhterem Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ilerde çok büyük işler yapacaklar" diyor.

Albayrak: "Erdoğan'la benzer tarafımız var"

Albayrak kendisiyle Erdoğan arasındaki benzerlikleri, "benzer çok tarafmız var. Ben de o da babanın ikinci hanımındanız, ben anamın ilk oğluyum, o da ilk oğlu, ben de hapse girdim o da, ben de imam hatipliyim o da. Derler ya aynı kulvardayız diye. Biz aynı kulvardayız" diye ifade ediyor.

"Aynı kulvarda koşuyoruz" diyen Albayrak dostluklarının çok eskiye dayandığını belirterek, "Tayyip bey gelirdi ben onlara giderdim. Daha önce tanışırdık. Ailece görüşürdük tabii. Emine hanım ve benim hanım gelip giderlerdi. Örneğin ben askere gittim, askeri sigaralar vardı, bana sigara gönderirdi" sözleriyle dile getiriyor.

Damat Erdoğan'la ABD'de tanışmış

Damat Berat Albayrak, Tayyip Erdoğan'ın dikkatini ABD'de çekmiş. Damat Albayrak masterını yaparken, bir konferans düzenledi ve cezaevinden çıktıktan sonra ABD'ye giden Erdoğan'ı konuşmacı olarak konferansa davet etti.

Erdoğan bu vesileyle damat Berat Albayrak'la tanışmış. Sadık Albayrak bu tanışmayı ise şöyle anlatıyor: "Tayyip bey çok memnun olmuş, onunla sonra fotoğraf çektirmiş, yemek yemişler"

Evlilik fikrinin nasıl doğduğu sorusuna 'nasip' demekle yetiniyor Başbakan'ın dünürü ve ekliyor, "biz geleneklere göre hareket ettik."

Renklerin ahengi

İki ailenin evlilikle birbirine bağlanmasını, kenetlenmesini 'renklerin ahengi'ne benzeten Sadık Albayrak, gelin ve damadın nikahtan sonra masterlerı bitmediği için ABD'de yaşayacaklarını söylüyor.

CNNTurk