''Erdoğan'ın itirafı Yüce Divan'lık değil mi?''

''Erdoğan'ın itirafı Yüce Divan'lık değil mi?''
Güncelleme:

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden birinin yakalandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için, gazeteci yazar Orhan Uğuroğlu, "Erdoğan'ın itirafı Yüce Divanlık değil mi" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün NTV ve Star TV ekranlarında katıldığı ortak canlı yayında, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden birinin yakalandığını duyurmuş, ardından Hablemitoğlu'nun faili Türkiye'ye getirilmişti.

Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşen bu açıklamasının ardından GerçekGündem yazarı gazeteci Orhan Uğuroğlu çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ konusundaki daha önceki açıklamalarını kaleme alan Uğuroğlu, Erdoğan'ın açıklamalarını "itiraf" olduğuna işaret ederek, "Erdoğan'ın itirafı Yüce Divan'lık değil mi?" diye sordu.

İşte Uğuroğlu'nun yazısından dikkat çeken o bölüm:

Erdoğan'ın tarihi itirafına ki tekrarlıyorum:

- "Merhum Hablemitoğlu, FETÖ'nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını anlatan "Köstebek" isimli kitabını yayımlayamadan 18 Aralık 2002'de öldürüldü…"

Cumhuriyet Başsavcılarına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ve tüm muhalefet partilerine diyorum ki;

- Erdoğan bu sözleri ile FETÖ'nün "devlet içerisindeki kadrolaşma" çalışmalarını ta 2003'de bildiğini itiraf ettiğine göre,

- 2003'den 15 Temmuz'a kadar tüm FETÖ'cülere devlet içinde "Paralel Yapı" kurmalarına izin verdiğine göre,

Erdoğan'ın itirafı Yüce Divan'lık değil mi? Bu itirafları dikkate alınarak hakkında derhal soruşturma açılmalı ve dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması sağlanmalıdır.

Kartaca yıkılmalıdır…

Orhan Uğuroğlu'nun yazısının tamamı için...