Erdoğan'ın sürpriz adayı Süleyman Soylu mu ?

Erdoğan'ın sürpriz adayı Süleyman Soylu mu ?
Güncelleme:

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayının Süleyman Soylu olacağı iddia edildi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü "Ankara adayı yüzde 90 Soylu" başlıklı yazısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçime ilişkin kulis bilgilerini yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun isminin Ankara için geçtiğini belirten Alçı, "Soylu’nun siyasi duruşu ve tavrı AK Parti tabanı dışında MHP hatta İYİ Parti tabanında da sempati uyandırıyor" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin yanı sıra MHP ve İYİ Parti tabanında da Süleyman Soylu'ya karşı olumlu bir tutum olduğunu aktaran Alçı, Süleyman Soylu'ya yakın bir kaynaktan, Soylu'nun da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olma fikrine sıcak baktığını öğrendiğini yazdı. Alçı, Soylu'nun adaylık nedeniyle kütüğünü Ankara'ya taşıdığını iddia etti.

Yine Habertürk yazarı Fatih Altaylı da dünkü köşe yazısında AK Parti ile CHP'nin muhtemel büyükşehir belediye başkan adaylarını yazmış, Ankara için de Süleyman Soylu'nun isminin öne çıktığını belirtmişti.

Fatih Altaylı, AK Parti ve CHP'nin Başkan adaylarını açıkladıFatih Altaylı, AK Parti ve CHP'nin Başkan adaylarını açıkladı

 

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için...