Erdoğan'ın yeni ses kaydı

Erdoğan'ın yeni ses kaydı

İşçi Partisi, Başbakan Erdoğan’la İşadamı Remzi Gür’e ait bir telefon konuşması yayınladı.

İşçi Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Aydınlık dergisi son sayısında Başbakan Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen bazı telefon konuşmalarının kayıtlarını yayınlamıştı. Yayın üzerine de geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dergide arama yapılmıştı.

 

Dün de İşçi Partisi, Erdoğan’a ait yeni bir ses kaydını açıkladı. İnternet ortamında da bulunabilen kaydı dünden bu yana sadece yine İşçi Partisi’nin kanalı olan Ulusal Kanal yayınladı..

 

Başbakan Erdoğan ile işadamı Remzi Gür arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Erdoğan’ın Gür’e ABD’de okuyan kızı Sümeyye’ye para göndermesi talimatı verdiği ve “20-25 gibi gitmesi lazım” dediği iddia ediliyor.

 

Dün bir basın açıklamasıyla kaydı basına sunan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ise yaptığı açıklamada “İşadamı Remzi Gür, Erdoğan’ın kasasıdır ve gizli kasaya talimat veriyor” dedi.

 

HIZLA YÜKSELEN İŞADAMI

Gür daha önce CHP’li Milletvekili Mehmet Yıldırım’a rüşvet teklif etmekten 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. AKP hükümeti döneminde giderek artan servetiyle hep haber olan Gür, en son işadamı Halis Toprak’ın yalısını TMSF’den almasıyla haber olmuştu..

GEçEN HAFTA ARAMA YAPILMIŞTI

 

19 Ekim günü erken saatlerden itibaren Aydınlık dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ulusal TV kanalının İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’nın evleri ve Aydınlık dergisinin merkezinde arama başlatılmıştı.

İstanbul’daki aramada, bazı dokümanlara ve çok sayıda CD’ye el konmuştu ve CD’lerde, aralarında Başbakan Erdoğan’ın bazı işadamlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin de yer aldığı ses kayıtlarının olduğu belirtilmişti.

 

1999-2004 yıllarını kapsadığı ifade edilen telefon görüşmeleri ses kayıtlarının içinde, Erdoğan’ın danışmanı Cüneyd Zapsu’nun görüşmelerinin de yer aldığı ifade edilmişti.