Ergani'de Kutlu Doğum Etkinliği

Ergani'de Kutlu Doğum Etkinliği

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen: - "Müslüman'ın ölümü, okyanus kenarına vuran balinanın ölümünden daha az konuşulur hale geldi. Bir hayvanın dünya medyasındaki işgal ettiği yer, Müslüman'ın yüz binlercesinin ölümünden daha fazla hale gelmiştir"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, "Müslüman'ın ölümü, okyanus kenarına vuran balinanın ölümünden daha az konuşulur hale geldi. Bir hayvanın dünya medyasındaki işgal ettiği yer, yüz binlerce Müslüman'ın ölümünden daha fazla hale gelmiştir" dedi.

Müftü İşleyen, Ergani İlçe Müftülüğü'nce Ergani Spor Salonunda Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olduğunu söyledi.

Müslümanların bulunduğu bütün toprak parçalarının kan, gözyaşı, ızdırap, ölüm ve acı haberler ile dolu olduğunu dile getiren İşleyen, şöyle konuştu:

"Neredeyse başka bir şey göremez hale geldik. Öyle bir hale geldik ki insanlar ellerinde satırlarla başka Müslümanları 'Allahu ekber' diyerek katledenleri izler oldu. Öyle bir hale geldik ki, ölen de öldüren de 'Allahu ekber' diyerek öldürüyor. Müslüman'ın ölümü, okyanus kenarına vuran balinanın ölümünden daha az konuşulur hale geldi. Bir hayvanın dünya medyasındaki işgal ettiği yer, yüz binlerce Müslüman'ın ölümünden daha fazla hale gelmiştir."

Ergani İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan ise Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, günün birlik ve bütünlük günü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ve İslam aleminin buna ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Arslan, "Hazreti Peygamber dürüstlüğün, doğruluğun, birliğin, dirliğin, kardeşliğin, merhametin, sevginin özeti olarak insanlığa gönderilmiştir. Bize burada düşen, peygamberimizi örnek almak, dinimizin yasakladığı şeylerden uzak durmak, emrettiği şeyleri de hayatımıza uygulamaktır." dedi.

Program okunan ilahilerle son buldu.

Etiketler Ergani