Ergun Babahan hakkında gözaltı kararı!

Ergun Babahan hakkında gözaltı kararı!

Bugün Gazetesi eski yazarı Ergun Babahan hakkında, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik başarısız suikast girişimiyle iligli attığı skandal tweet sebebiyle gözaltı kararı verildi.

Bugün Gazetesi eski yazarı Ergun Babahan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik başarısız suikast girişiminin hemen ardından Twitter üzerinden tehdit savurdu.

Babahan'ın itiraf gibi tweetinde "Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç" denildi.

FETÖ'NÜN FANATİK SAVUNUCUSU

Pervasız bir şekilde hem saldırıyı üstlenen, hem de tehdit savuran Babahan, 17/25 Aralık darbe girişiminden bu yana Fethullahçı Terör Örgütü'nün en fanatik savunucularının başında geliyordu.

15 Temmuz'den kısa süre önce yurt dışına firar ettiği iddia edilen Ergun Babahan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan skandal tweetiyle ilgili İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'suçu ve suçluyu övmek' maddesi kapsamında soruşturma başlatıldı.

Savcı Tepe, Babahan hakkında gözaltı kararı verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gözaltına alınarak İStanbul Adliyesi'nde hazıredilmesi için talimat yazıldı.

Sabah