Erkekler de pembe giydi !

Erkekler de pembe giydi !

Meme kanserine farkındalık yaratmak için önceki gün Akasya Acıbadem'de Meme Vakfı tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Ünlü sanatçı Zeliha Sunal'ın katıldığı etkinlikte yüzlerce kişi, meme kanserine farkındalık yaratmak için pembe tişört giydi. AVM çalışanları, doktorlar ve hemşirelerin de katıldığı etkinlikte meme kanserine farkındalık yaratmak isteyenler sadece kadınlar değildi. Bu hastalığa dikkat çekmek isteyen erkekler de eşlerini yalnız bırakmadı ve pembe tişörtlerle etkinlikteki yerini aldı. 

Etkinliğe katılanlar, meme kanserinden yaşamını yitiren ünlü söz yazarı Çiğdem Talu'nun 'Bir Tanem Söyle Canım' şarkısını hep bir ağızdan söyledi. En yakın arkadaşını meme kanserinden kaybettiğini söyleyen Zeliha Sunal, 'Meme kanseri her kadının başına gelebilir. Ben de bu acıyı çok yakından yaşadım. Uzun süre kendime gelemedim. Kadınların düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerekiyor. Biz burada meme kanserine farkındalık yaratmak için büyük bir adım attık. Farkındayız, korkmuyoruz' diye konuştu.

2000 adet ücretsiz pembe tişörtün dağıtıldığı etkinlik ekim ayının meme kanseri ayı olması nedeniyle, konu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, mamografi ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek üzere Meme Vakfı tarafından Estee Lauder Şirketleri'nin sponsorluğunda düzenlendi.