''Erler general olacak'' iddiası havada kaldı

''Erler general olacak'' iddiası havada kaldı
Güncelleme:

AK Parti'nin zorunlu askerliği 6 aya düşürülen yeni askerlik sisteminde erlerin de generalliğe yükselebileceği açıklanmıştı. Ancak bu ayrıntının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere hükümetin yeni askerlik sistemini getirirken sık sık kullandığı “erler general olabilecek” söyleminin yalnızca askerliğe özendirme amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ilkokul ve lise mezunlarının general olmasının mümkün olmadığını belirterek, bu söylemin “sistem içerisine giren personelin nitelik kazanması, kriterleri sağlaması, eğitimini tamamlaması halinde o noktaya ulaşabileceğini özendirici bir yaklaşım” olarak ortaya konduğunu söyledi.

AK Parti’nin askerlik yasa önerisinin TBMM Milli Savunma Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında CHP’li Mehmet Ali Çelebi’nin ilköğretim mezunu olan bir erin general olup olamayacağını sorusuna Milli Savunma Bakan Yardımcı Alpay, “Olmaz” yanıtını verdi. Bunun üzerine Çelebi, “Zaten 20 yaşında başlayan bir kişi mevcut düzende orgeneral olamıyor, yaş haddine takılıyor” dedi.

 
 

Cumhuriyet