Erzincan’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Erzincan’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlar bölümünde Erzincan’dan 2012 yılında gönderilen 11 projenin tamamı bakanlık tarafından onaylanarak hibe almaya hak ka

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlar bölümünde Erzincan’dan 2012 yılında gönderilen 11 projenin tamamı bakanlık tarafından onaylanarak hibe almaya hak kazandı. 7 yıldır uygulanan program kapsamında Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılı 7.Etap kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulan tarımsal içerikli 11 proje Bakanlık tarafından onaylandı ve Erzincan %100’lük bir başarı elde etti.

Projelerin tamamının Bakanlık tarafından onaylanması Erzincan’da büyük sevinçle karşılanırken, proje sahiplerinin de yüzü güldü. Projeleri onaylanan yatırımcılar Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ile bir araya geldiler. Yatırımcıları ve projelerin onaylanmasında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müdürü Erdem Karadağ, 11 projenin tamamının kabul görmesinin hem Erzincan hem de kendileri açısından son derece mutlu edici bir durum olduğunu kaydetti.

Yatırımcılara yönelik bir konuşma yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, programın 7.etabında projelerinin %100 oranında kabul görmesinin Erzincan tarımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Geride kalan 6 etapta Erzincan’ın 38 projeyi hayata geçirdiğini ve bu projeler için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 8,5 milyon TL hibe verdiğini söyledi. 38 projenin ilk kuruluş bedellerinin yaklaşık 17,5 milyon TL olduğunu belirten Karadağ, projeler hayata geçirildikten sonra yatırımcıların tesisleri her yıl kendi öz kaynaklarını kullanarak yatırıma devam ettiğini ve yüzlerce kişiye istihdam sağlandığını kaydeden Karadağ, üretilen tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi ve ambalajlanmasında yaşanan sorunların bu projelerle ortadan kalkmaya başladığını söyledi. 2012 yılı başvurularının sonuçlandığını ve büyük bir başarı yakaladıklarını vurgulayan İl Müdürü Karadağ, 7.etap sonrası kabul edilen 11 projenin hayata geçirilmesiyle Erzincan’a 1 adet et işleme tesisi, 1 adet 450 başlık modern koyun ağılı, 1 adet bal paketleme tesisi, 1 adet bulgur üretim tesisi, 1 adet yumurta tasnifleme ve paketleme tesisi, 1 adet meyve soğuk hava deposu, 1 adet peynir üretim tesisi, 1 adet turşu salamura tesisi, 2 adet süt işleme tesisi ve 1 adet yem fabrikasının teknoloji yenilemesini gerçekleştireceklerini söyleyen İl Müdürü Karadağ, uygulanacak olan 11 projede Bakanlığın 2,5 milyon TL hibe vereceğini, totalde ise Erzincan’a 5 milyon TL’lik yatırım yapılacağına dikkat çekti.

Yatırımcılar adına söz alan işadamı Suhabi Okumuş ise İl Müdürü Karadağ’ın nezdinde proje hazırlama aşamasında emeği geçen tarım teşkilatına teşekkür etti.