Erzurum'daki Cinayet Davası

Erzurum'daki Cinayet Davası

Tartıştığı nişanlısı ve babasını bıçaklayarak öldürdüğü, annesi ile komşularını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi - Aynı davada cinayete yardım etmekten yargılanan sanık Ömer Yavuz

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Aziziye ilçesinde tartıştığı nişanlısı ve onun babasını bıçaklayarak öldürdüğü, annesi ile bir komşularını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan Ahmet Yavuz hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Yavuz ve cinayete yardım etmekle suçlanan tutuksuz sanık Ömer Yavuz ile öldürülenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Ahmet Yavuz, mahkemede yaptığı son savunmada, tedavi olmak istediğini ve pişman olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Yavuz'un "kasten adam öldürme ve kasten yaralama" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Davada tutuksuz yargılanan Ahmet Yavuz'un amcasının oğlu Ömer Yavuz ise hakkındaki "cinayete yardım etme" suçundan beraat etti.

Mağdur ailenin avukatı Bilge Mutlu Bilge, duruşma sonrası adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme kararında kendileri için önemli olanın insan hayatının kıymeti ve bunun bir başka insanın elinde olmamadığının belirlenmesi olduğunu ifade etti.

Mahkemenin kararını saygıyla karşıladıklarını vurgulayan Bilge, şunları söyledi:

"Ahmet Yavuz hakkında mahkeme iki kez ağırlaştırılmış müebbet verdi. Saygıyla karşılıyoruz. Ömer Yavuz hakkında beraat kararı vermiştir. Savcı hanımın mütalaası da bu yöndeydi. O konudaki temyiz talebimiz elbetteki Yargıtay aşamasında devam edecektir. Dikkat çeken bir husus Ahmet Yavuz yine dilekçe vermiş. Vermiş olduğu bu dilekçe, akli dengesinin yerinde olduğunun bir delilidir. Bizim açımızdan Ahmet Yavuz hakkında adalet tecelli etmiştir. Umudumuz ve duamız şudur. İnşallah Özgecanlar, Münevver Karabulutlar, Burcu Şengel'ler son olsun."

- "Allah'ın verdiği canı yine Allah alır"

Anne Songül Şengel ise ağırlaştırılmış müebbet hapis kararının da başka hiçbir şeyin de kızını, eşini geri getirmeyeceğini belirterek, "Yüreğime su serpmedi. Benim evladım orada yatıyor, o da yatar. Yatsa da ölse de yine yüreğime su serpmeyecek. Allah'ın verdiği canı yine Allah alır." dedi.

Ömer Yavuz hakkında verilen beraat kararına ise tepki gösteren anne Şengel, "Geldi, içeri girdi, haneyi bastı, eve tecavüz yaptı, elini tuttu. Nasıl onu serbest bırakıyorlar. Biz temyize yollayacağız. O da içeri girip, cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya müdahil olan avukat Pelin Konur ise davadan sanık Ahmet Yavuz yönünden tatmin edici bir sonuç çıktığını, diğer sanık Ömer Yavuz hakkında verilen beraat kararını ise vicdanları zedeleyici bulduklarını ve temyiz edeceklerini bildirdi.

Erzurum'da geçen yıl 13 Ağustos'ta Ahmet Yavuz, bir süre önce nişanlandığı Burcu ve babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldürüp, nişanlısının annesi Songül Şengel ve komşuları Hayati Hira'yı da yaraladığı, kuzeni Ömer Yavuz da suça iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

İddianamede, Ahmet Yavuz hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından iki kez müebbet ile 10 yıl, daha sonra serbest bırakılan ve kendisine yardım eden Ömer Yavuz hakkında da "kasten öldürmeye iştirak" suçundan müebbet hapis cezası istenmişti.